SteelSeries Apex 7 TKL vs Corsair K70 RGB TKL champion series

Yigitshh

Decapat
Daha fazla  
Herkese iyi Sosyaller dilerim. Bu 2 klavye arasında çok fazla arada kaldım. Hangisini alacağımı düşünemiyorum. İkisi de aynı fiyatta şu an. Corsair 2500 TL SteelSeries 2600 TL'ye denk geliyor. Apex 7 TKL OLED ekranıyla ve bilek desteğiyle fazla cezbedici. Fakat Corsair'de de gönlüm kalmadı değil. Malzeme kalitesi Cherry MX Speed Switch'leri olsun içime sinmesini sağlıyor. Sizce hangisini almalıyım? Yardımcı olabilir misiniz?

Corsair olanda optic Switch var diye biliyorum. Ben bir seçim yapacak olsam Corsair'i alırdım. SteelSeries daha çekici görünüyor tabii orası ayrı.

Farklı alternatif olarak: Darmoshark K8 Mekanik Klavye

Corsair'i alma nedeniniz nedir? Bende bu sorunun cevabını arıyorum. Sadece Switch'den dolayı mı Corsair'i tercih ediyorsunuz.

Corsair'i alma nedeniniz nedir? Bende bu sorunun cevabını arıyorum. Sadece Switch'den dolayı mı Corsair'i tercih ediyorsunuz.
Hocam hem malzeme kalitesi hem switchler farklı birkaç etken. Steelseries'in görünümünü daha çok beğeniyorum ancak Steelseries olduğu için ederinden daha pahalı. Uygulaması steelseries kadar iyi midir diye düşünmene gerek yok çok başarılı bir uygulaması var. 50 farklı profil atayabiliyorsun klavyeye. Tabi siz kullanıcaksınız son karar size ait.

Hocam hem malzeme kalitesi hem switchler farklı birkaç etken. Steelseries'in görünümünü daha çok beğeniyorum ancak Steelseries olduğu için ederinden daha pahalı. Uygulaması steelseries kadar iyi midir diye düşünmene gerek yok çok başarılı bir uygulaması var. 50 farklı profil atayabiliyorsun klavyeye. Tabi siz kullanıcaksınız son karar size ait.
2600 etmez diyorsunuz yani.

Evet. Tabii bir noktada kişisel zevk meselesi. Ben düşük keycaps ve ince yumuşak bir ses sevdiğim için mekanik almadım mesela. Razer Ornata V2 Chroma kullanıyorum. Corsair olan modelin alüminyum çerçevesi de çok hoşuma gitti.

SteelSeries Apex 7 TKL Trendyol'da 1980 TL civarına indi. O anda aldım hocam. Haber edeyim dedim.

Çok güzel konu. Son 2 haftada her iki klavyeyi hatta K70 Pro modeli bile alıp iade etmiş birisi olarak önerimi sunayım. Corsair'de çok avantaj var bunlar neler dersek. Birincisi bahsettiğiniz champion serisi TR dizilime sahip ama SS TR dizilim değil öncelikle bu büyük bir fark. Ben şahsen işim gereği sürekli TR karakterlere ihtiyaç duyuyorum. K70 Pro'da bazı sevmediğim ve alışamadığım noktalar oldu. Bunlardan birincisi klavye aşırı derecede büyük. Tabii champions yine TKL olduğu için bu noktadan sorununuz olmayacaktır. Corsair 8000Hz rolling point avantajı var. Derseniz ki bir şey fark ettiniz mi hayır etmedim. SS kesinlikle ama kesinlike Corsair'e göre malzeme kalitesi daha iyi çünkü uçak malzemesinden üretilmiş bir gövdesi var ama Corsair fırçalanmış metal görünümlü sert plastik malzeme. Corsair USB 3.0 Type-C ile bağlantı yapılıyor ve kablosu SS kadar kalın değil. SS avantajlarına bakacak olursak az önce de bahsettiğim gibi malzeme kalitesi içinden geçer Corsair'ın. Ön tarafında USB girişi olması ve onun LED olması çok güzel bir özellik. OLED ekran benim çok işime yaradı şöyle ki oyunlarda ASUS Tweak veya Fraps gibi yazılımlar ile GPU ve CPU sıcaklık değerlerini kontrol ediyordum. SS ile buna ihtiyaç duymadım çünkü SS Engine uygulaması ile OLED ekranda bunları görebiliyorsunuz. Tabii devir ve FPS görünmüyor sadece kullanım oranı ve sıcaklık değerleri görünüyor. SS'de bağlantı kablosu biraz kalın çünkü hem klavyedeki USB hem de klavyenin kendisini çalıştıran tek kablo. Corsair ben neden kullanamadım derseniz tuşları çok küçük. Ama SS'de öyle değil. Optx Switch meselesine gelecek olursak güzel bir Switch sesi ve hissiyatı da iyi ama ben yine de SS Switch'lerini daha çok beğendim. Ayrıca LED aydınlatma kısmında SS bir adım daha önde aydınlatma miktarı olarak. Asıl önemli olan ergonomi hocam. Mesela SS güzel bir ergonomiye sahip bilek kısmı olsun yazım şekli olsun Corsair'e göre daha avantajlı. Ben şu an tümünü iade ettim. Corsair tercih etmememin sebebi tuşlarının küçük olması ve Switch hissiyatı SS'de daha çok hoşuma gitti. Bu iki modele göre konu açmanızın sebebi çok araştırmış olmanız. Çünkü bu iki model TKL modeller arasında alınacak en iyi modeller. Tabii yukarıda arkadaş da önermiş Custom bir klavye aramıyorsanız bunları yazıyorum. Eğer TR dizilim sizin için önemli değil ise Akko markanın güzel Custom klavyeleri var. Peki bu kadar deneyimden sonra ben kendime ne alacğaım derseniz şu an en çok bana yakın olaran SS Apex 7. TKL olmayan model. Tabii yine dediğim gibi TR dizilim önemli değil ise işin içine SS Apex Pro gibi omni point özelliğe sahip Switch modeller de çok iyi. Şunu da geçmemek lazım bahsettiğiniz SS Apex 7 TKL model SS'in kendi Switch'leri ve 50 milyon kullanım ömrü sunarken Corsair optx swtich ile 150 milyon tıklama ömrü sunuyor. Benim tercihim SteelSeries Apex 7 TKL olurdu. Sebep olarak ise switch hissiyatı ve tuşların küçük olması. Aklıma gelmişken son olarak şunu da söyleyeyim optxh switchilerin basma mesafesi 0.5 mm.

Ben aldığınızı sonradan gördüm :) Hayırlı olsun bence doğru seçimi yaptınız.

Çok güzel konu. Son 2 haftada her iki klavyeyi hatta K70 Pro modeli bile alıp iade etmiş birisi olarak önerimi sunayım. Corsair'de çok avantaj var bunlar neler dersek. Birincisi bahsettiğiniz champion serisi TR dizilime sahip ama SS TR dizilim değil öncelikle bu büyük bir fark. Ben şahsen işim gereği sürekli TR karakterlere ihtiyaç duyuyorum. K70 Pro'da bazı sevmediğim ve alışamadığım noktalar oldu. Bunlardan birincisi klavye aşırı derecede büyük. Tabii champions yine TKL olduğu için bu noktadan sorununuz olmayacaktır. Corsair 8000Hz rolling point avantajı var. Derseniz ki bir şey fark ettiniz mi hayır etmedim. SS kesinlikle ama kesinlike Corsair'e göre malzeme kalitesi daha iyi çünkü uçak malzemesinden üretilmiş bir gövdesi var ama Corsair fırçalanmış metal görünümlü sert plastik malzeme. Corsair USB 3.0 Type-C ile bağlantı yapılıyor ve kablosu SS kadar kalın değil. SS avantajlarına bakacak olursak az önce de bahsettiğim gibi malzeme kalitesi içinden geçer Corsair'ın. Ön tarafında USB girişi olması ve onun LED olması çok güzel bir özellik. OLED ekran benim çok işime yaradı şöyle ki oyunlarda ASUS Tweak veya Fraps gibi yazılımlar ile GPU ve CPU sıcaklık değerlerini kontrol ediyordum. SS ile buna ihtiyaç duymadım çünkü SS Engine uygulaması ile OLED ekranda bunları görebiliyorsunuz. Tabii devir ve FPS görünmüyor sadece kullanım oranı ve sıcaklık değerleri görünüyor. SS'de bağlantı kablosu biraz kalın çünkü hem klavyedeki USB hem de klavyenin kendisini çalıştıran tek kablo. Corsair ben neden kullanamadım derseniz tuşları çok küçük. Ama SS'de öyle değil. Optx Switch meselesine gelecek olursak güzel bir Switch sesi ve hissiyatı da iyi ama ben yine de SS Switch'lerini daha çok beğendim. Ayrıca LED aydınlatma kısmında SS bir adım daha önde aydınlatma miktarı olarak. Asıl önemli olan ergonomi hocam. Mesela SS güzel bir ergonomiye sahip bilek kısmı olsun yazım şekli olsun Corsair'e göre daha avantajlı. Ben şu an tümünü iade ettim. Corsair tercih etmememin sebebi tuşlarının küçük olması ve Switch hissiyatı SS'de daha çok hoşuma gitti. Bu iki modele göre konu açmanızın sebebi çok araştırmış olmanız. Çünkü bu iki model TKL modeller arasında alınacak en iyi modeller. Tabii yukarıda arkadaş da önermiş Custom bir klavye aramıyorsanız bunları yazıyorum. Eğer TR dizilim sizin için önemli değil ise Akko markanın güzel Custom klavyeleri var. Peki bu kadar deneyimden sonra ben kendime ne alacğaım derseniz şu an en çok bana yakın olaran SS Apex 7. TKL olmayan model. Tabii yine dediğim gibi TR dizilim önemli değil ise işin içine SS Apex Pro gibi omni point özelliğe sahip Switch modeller de çok iyi. Şunu da geçmemek lazım bahsettiğiniz SS Apex 7 TKL model SS'in kendi Switch'leri ve 50 milyon kullanım ömrü sunarken Corsair optx swtich ile 150 milyon tıklama ömrü sunuyor. Benim tercihim SteelSeries Apex 7 TKL olurdu. Sebep olarak ise Switch hissiyatı ve tuşların küçük olması. Aklıma gelmişken son olarak şunu da söyleyeyim optxh switchilerin basma mesafesi 0.5 mm.

Ben aldığınızı sonradan gördüm :) hayırlı olsun bence doğru seçimi yaptınız.

Çok teşekkürler. 1980 TL civarına düşünce kaçırmak istemedim doğrusu :)

İyi yapmışsınız hocam o fiyata değer. Hayırlı olsun.

Teşekkür ederim :)

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı