SteelSeries Arctis 1 mikrofonu bilgisayardaki sesleri karşıya iletiyor

Arctis 3'te aynı sorunu yaşıyordum çözüm bulamayınca kulaklığı sattım. Mikrofonun desibelini kısıp sesi azalttığın zaman biraz çözülüyor fakat bu sefer karşındaki seni duymuyor. Bu kulaklıkların mikrofonları sorunlu, başkalarında da gördüm bu tarz sorunlar.

Aynı sorun bendede var. Steel Series Sonardan ne kadar ayar yaptıysam olmadı.

İnternetteki konulara vs baktim çözemedim bir türlü karşıya iletiyor sürekli.
ğer SteelSeries Arctis 1 mikrofonu bilgisayardaki sesleri karşıya iletiyorsa, muhtemelen mikrofonun doğru ayarlanmamış veya doğru konumlandırılmamış olabilir. Aşağıdaki adımları izleyerek sorunu çözmeye çalışabilirsiniz:

1. Mikrofon ayarlarını kontrol edin: Bilgisayarınızın mikrofon ayarlarını kontrol edin ve mikrofonun doğru şekilde ayarlandığından emin olun. Windows'ta mikrofon ayarlarını kontrol etmek için "Ses Aygıtları"nı açın, "Kayıt" sekmesine tıklayın ve SteelSeries Arctis 1 mikrofonunun varsayılan aygıt olarak seçili olduğundan emin olun.
  2. Mikrofon konumlandırmasını kontrol edin: Arctis 1'in mikrofonu, sol kulaklıkta yer almaktadır. Mikrofonu konumlandırırken, ağzınıza yakın olacak şekilde ayarlayın ve mümkünse ağzınızın ön tarafına doğru konumlandırın.
  3. Mikrofon gürültü engelleme özelliğini kontrol edin: SteelSeries Arctis 1 mikrofonu, bir gürültü engelleme özelliğine sahiptir. Eğer çevrede yüksek bir ses varsa, mikrofon bu sese tepki verebilir. Bu durumda, mikrofonun gürültü engelleme ayarlarını kontrol edin ve gerekirse ayarları düzenleyin.
  4. Güncellemeleri kontrol edin: SteelSeries Arctis 1 için güncel sürücüler ve yazılımlar varsa, bunları kontrol edin ve güncelleyin.
Eğer yukarıdaki adımları izledikten sonra hala sorun devam ediyorsa, mikrofonunuzun bozuk olabileceği veya başka bir sorunla karşılaşılabileceği için teknik destek almanız gerekebilir.

ğer SteelSeries Arctis 1 mikrofonu bilgisayardaki sesleri karşıya iletiyorsa, muhtemelen mikrofonun doğru ayarlanmamış veya doğru konumlandırılmamış olabilir. Aşağıdaki adımları izleyerek sorunu çözmeye çalışabilirsiniz:

1. Mikrofon ayarlarını kontrol edin: Bilgisayarınızın mikrofon ayarlarını kontrol edin ve mikrofonun doğru şekilde ayarlandığından emin olun. Windows'ta mikrofon ayarlarını kontrol etmek için "Ses Aygıtları"nı açın, "Kayıt" sekmesine tıklayın ve SteelSeries Arctis 1 mikrofonunun varsayılan aygıt olarak seçili olduğundan emin olun.
  2. Mikrofon konumlandırmasını kontrol edin: Arctis 1'in mikrofonu, sol kulaklıkta yer almaktadır. Mikrofonu konumlandırırken, ağzınıza yakın olacak şekilde ayarlayın ve mümkünse ağzınızın ön tarafına doğru konumlandırın.
  3. Mikrofon gürültü engelleme özelliğini kontrol edin: SteelSeries Arctis 1 mikrofonu, bir gürültü engelleme özelliğine sahiptir. Eğer çevrede yüksek bir ses varsa, mikrofon bu sese tepki verebilir. Bu durumda, mikrofonun gürültü engelleme ayarlarını kontrol edin ve gerekirse ayarları düzenleyin.
  4. Güncellemeleri kontrol edin: SteelSeries Arctis 1 için güncel sürücüler ve yazılımlar varsa, bunları kontrol edin ve güncelleyin.
Eğer yukarıdaki adımları izledikten sonra hala sorun devam ediyorsa, mikrofonunuzun bozuk olabileceği veya başka bir sorunla karşılaşılabileceği için teknik destek almanız gerekebilir.
ChatGpt 😂

İnternetteki konulara vs baktim çözemedim bir türlü karşıya iletiyor sürekli.
Bunu yazılımsal olarak çözebilirsin. Arctis 1 3.5mm bağlantısına sahip ve yanında bir ses kartı gelmediği için, bilgisayarındaki ses kartını kullanmak zorundasın.

Dahili ses kartının ayrıca bir yazılımı yok ise Windows'da Ayarlar>Sistem>Ses>Diğer ses ayarları>Kayıt>Mikrofon>Gelişmiş yolunu izleyerek "Ses geliştirmelerini etkinleştir" i açmalısın. Eğer ses kartının bunun gibi başka özellikleri de varsa Gelişmiş sekmesi altında daha detaylı seçenekler görebilirsin.

Ayrıca, eğer sohbet ederken discord kullanıyorsan. Discord'un ses ayarlarından gürültü aaltma özelliğini Krisp olarak ayarlamak da sorununu çözer. Eğer Discord kullanmıyorsan ve RTX bir ekran kartın var ise, bir diğer alternatif NVIDIA RTX Voice olacaktır. Krisp'e çok yakın sonuçlar veriyor, ileride geçeceğini düşünüyorum. AMD için de "AMD Noise Suppression" isminde benzer bir çözüm var ama şahsen denemedim.

SteelSeries Engini yazılımı da aslında gürültü engelleme özelliğine sahip ama Krisp ya da Rtx Voice kadar başarılı değil. Ben o yüzden Discord'un dahili Krisp özelliğini kullanıyorum, Tavsiye ederim.

11111111.png

Son düzenleme:
Görselde de görüldüğü üzere Realtek Audio Console üzerinden AEC seçeneğini açarsan sorun çözülür. Ben de de Steel Series Arctis 1 Wifi modeli var bu şekilde çözdüm.

Dosya Ekleri

• images.png
    images.png
    18,8 KB · Görüntüleme: 797
Eğer Realtek Audio Console yoksa anakart modelinizi Google da aratıp ses driverını kurmanız gerekli. Farklı bir yerden Realtek kurunca gelmeyebiliyor.

Görselde de görüldüğü üzere Realtek Audio Console üzerinden AEC seçeneğini açarsan sorun çözülür. Ben de de Steel Series Arctis 1 Wifi modeli var bu şekilde çözdüm.
Evet ses kartı destekliyorsa AEC (Akustik Yankı İptali) açmak çözüm olacaktır ama bu özellik yoksa (Ben de yok mesela Realtek alc3306 ses çipli bir laptopa sahibim) Realtek Audio Console böyle gözükecektir. (AEC özelliği yok)

Ekran görüntüsü 2023-02-28 145431.png
Eğer masaüstü bilgisayar ise, Realtek'in sitesinden sürücü indirip kurarak AEC özelliğinin gelmesini sağlayabilir ama laptop ise bunu önermem çünkü laptop ses sürücüleri modele özgü olduğu için uyumsuz sürücü kurmak çoğu zaman ses problemleri yaratabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı