Steelseries Artics 5 vs HyperX Cloud 2

Kuntay Yılmaz

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar sizce hangisi? Fiyat önemli değil indirimden alacağım. Aynı fiyata geliyor. Hem mikrofon kalitesi hem de ses kalitesi olarak, CS:GO ve dışarıda müzik dinlemek için hangisi iyidir? Cevaplarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Doğruyu söylemek gerekirse cloud 2 'yi fazla kullanmadım fakat neredeyse her özelliğini biliyorum
- Arctis 5 'i toplam 18 saat kullanma fırsatım oldu
İnceleme Bölümü :
- KINGSTONE HYPERX CLOUD 2 :
Bu kulaklık ilk çıktığı zamanlar çok hype alan bir kulaklıktır. Kendisinin 7.1 surround efekti paket içerisinden çıkan usb ses kartı
sayesinde gerçekleştiriliyor. (Bence usb ile bağlananlar sanal surround dan iyidir) Mikrafonuna gelicek olursak bir çok kulaklık denedim ve
mikrafonları pek kaliteli değildi mikrafonunu beğendiğim nadir kulaklıklar vardır. Cloud 2 de mikrafon sıkıntınız varsa o sıkıntınızı gidericek
bir mikrafona sahip + özellik olarak mikrafonunu istediğimiz zaman kulaklıktan ayırabiliyoruz. Kulağımızı yerleştiriceğimiz yere gelirsek
çok rahat yastıkları var kesinlikle sizi rahatsız etmiyecek şekilde tasarlanmış. Eğer ağır kulaklık sevmiyorsanız bu kulaklığı kafanıza
taktığınızda kulaklığı taktığınızı unutacaksınız. Artı özelliklerinden birisi kulaklık pufflarının değiştirilebilir olması
- Oyun içi performans :
Cloud 2 yapımcılarınında söylediği gibi oyun için tasarlanmış bir gaming kulaklık csgo - r6 - bf1 tarzı oyunlarda çok rahat ses
kasabileceğiniz şekilde tasarlanmış (Şu anda da cs go da çoğu profesyonel oyuncu cloud 2 yi kullanmakta)
Açıkçası kulaklığı ben rainbow six siege adlı oyun üzerinden anlatacağım çünki ses duymak bu oyunda diğer oyunlara göre daha zor (bence)
R6 üzerinde incelediğimde kulaklık kesinlikle size en ufak sese kadar vericek şekilde tasarlanmış diğer kulaklıklara göre kıyasladığınızda
kesinlikle üstün bir performans sağlıyacaktır. (Şu anda bahsettiklerim 2.1 üzerinden yani stereo üzerinden bahsediyorum çünki stereo zaten ses kasmak
için size yetecektir)
- Müzik içi performans :
Cloud 2 aslında oyun için tasarlanmış bir kulaklık fakat tabi ki de sadece oyunda kullanmayacağız yeri geldiğinde müzikde dinliyoruz
Cloud 2 müzik için de çok kaliteli bir kulaklık surround yani 7.1 i açınca kesinlikle müzik zevkinizi arttıracak bir özellik ekliyor kesinlikle
müzik için geri bir kulaklık değil dir .
- STEELSERİES ARCTİS 5 :
Kendisi steelseriesin son çıkardığı kulaklıkardan birisidir. Arctis serisi şu şekildedir 3 - 5 - 7 (5 benim bu seride bulduğum en başarılı
olandır çünki 7. si bluetooth ile çalışmakta) Arctis 5 rgb ışıklandırmalı ve dts:x 7.1 üzerinden sanal surround a sahip bir kulaklık tır.
arctis 5 i diğer kulaklıklardan ayıran özelliklerden birisi game ve chat mixerinin olması ben bu özelliği cidden sevdim güzel bir özellik.
Tabi ki bu kulaklık steelseries engine adlı programa sahip olduğu için +1 özelliğe sahip çünki panel kullanması çok kolay. Kulaklığı ilk taktığımda
puff ları çok rahat geldi yumuşacık ve o kafa bandının da cırt cırt ile ayarlanması da hoş bir üzellik ayrıyetten kafa bandı ve puff ları
değiştirebiliyorsunuz. Mikrafonuna gelirsek cloud 2 den ne geri ne de önce bir mirafonu var ikisinin mikrafonunu eşit görüyorum ama cloud da bulunan
pop-filter cloudu biraz daha önde kılmakta
- Oyun içi performans :
Arctis 5 oyun içerisinde sesleri rahat duyabiliceğiniz bir kulaklık ses kasması kolay kılan bir kulaklık cs go - r6 - bf 1 de sesleri duymanızı
kolaylaştırıyor. (Bu kulaklığı açıkçası kullanan yanılmıyorsam 1 en fazla 2 profesyonel oyuncu kullanıyor ama cs go için kullanan yok diye biliyorum)
Oyunlar için tabiki size bu kulaklığın 2.1 stereo özelliği yetecektir sesin nereden geleceğini rahatlıklar anlarsınız fakat 7.1 e geçtikmi
seslerin oyun içinde yok olduğunu fark ettim ayak seslerinin azaldığını biraz seslerin boğuk geldiğini söyleyebilirim Fakat ilerki dönemlerde gelecek
olan yazılımlarda gelişip ne olacağını bilemem
- Müzik içi performans :
Arctis 5 bence müzik dinlemek için en iyi kulaklıklardan birisi gerek yüksek ses versin gerek 7.1 açıldımı çıkan gitarın sesi çok güzel
bu kulaklığı kesinlikle müzik severler için şiddetle öneririm !
SONUÇ : İki kulaklığı da inceliyince ikisinini de başarılı olduğunu söyleyebilirim gerek ses gerek mikrafon için fakat arctis 5 oyun için
cloud 2 ye göre biraz daha geride olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim özellikle profesyonellik düşünüyorsanız ozaman size kesinlikle cloud 2
yi öneririm arctis 5 in ise müzik severlere öneririm
Gözümde kazanan cloud 2 dir. Tabi ki de sizin de görüşlerinizi merak ediyorum
Umarım yardımcı olmuştur
Herkese iyi günler .

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı