FozyMen
Hectopat
Daha fazla
Uzun bir süre sonra tekrar güncelleme yapıyorum.
Öncelikle gerçekten SteelSeries'e yakışmayan bir Türkiye distribütörü olduğunu söylemeliyim. İlk paketleyip gönderdiğim ve garanti belgesi içerisinde olan faremi bana "fatura olmaması" gerekçesiyle tamir edemediklerini söyleyip geri yollamışlardı. Geri gelen kutunun içerisine faturayı koymak için açtığımda garanti belgemin olmadığını gördüm. Bütün her şeyi eksiksiz olarak koyduğumdan emindim, anlayacağınız gönderdiğim kutuyu açtıklarında garanti belgemi kaybetmişler. Durumu SteelSeries Türkiye distribütörü Despec firmasını arayarak sorduğumda bana garanti belgesine zaten gerek olmadığını, sadece fatura koyup göndermem gerektiğini söylediler. Dedikleri gibi, faturayı kutu içerisine koyup 4 Eylül 2024 tarihinde taraflarına tekrar gönderim sağladım. Kargo kodundan ertesi gün kargo durumunu kontrol ettiğimde kargom kocaelinde bulunan SteelSeries Türkiye yetkili servisine ulaşmıştı. Cuma günü mesai saatleri içerisinde 2 sefer aradım, telefonlarıma bakılmadı. Pazartesi günü, yani dün, mesai saatleri içerisinde tekrar aradım, yine bakılmadı. Bugün tekrar aradım, tekrar bakılmadı, 2. sefer arayışımda telefonum açıldı. Despec bana 6 günün ardından faremi tamir edemediklerini, tarafıma bugün tekrar kargoladıklarını, içerisindeki iade metninde detayların yazdığını söyledi. Süreçle ilgili daha fazla bilgilendirme yapacağım. Farem hiçbir şekilde fiziksel hasar almamış, sıvı temasına maruz kalmamıştı. Yani arızalanmasını gerektiren müşteri kaynaklı bir problem yoktu ve ben alalı daha 6 ay bile olmadı. Eğer faremin tamir edilemediğini ve müşteri kaynaklı bir problem olmamasına rağmen yenisini de sağlayamayacakları bir iade metni okursam ilk olarak SteelSeries global ile görüşüp durumu izah edeceğim, ki zaten sürecin başından ikinci kez kargo ile tekrar gönderene kadar kendileriyle her gün mail yoluyla iletişimdeydim, ikinci olarak ise tüketici hakem heyetine başvuracağım.
[11 Ağustos 2024 tarihli güncelleme]
Kargo bugün elime ulaştı. İçerisindeki iade metninde @FozyMen arkadaşta da yazdığı gibi ürünün arızalı olduğu, değişiminin yapılamadığı, satıcı ile iletişime geçmem gerektiği yazıyordu. Satıcı olan Trendyol ile önce müşteri hizmetleri aracılığıyla iletişime geçtim. Bana canlı destek sisteminden bilet oluşturmamı söylediler. Dedikleri gibi oluşturdum. Bugün veya yarın ürünü, orijinal kutusu, faturası, fiziksel ürünü ve servisin verdiği değişim kağıdıyla birlikte Trendyol'a göndereceğim. Trendyol bana ürünü incelemeye alacaklarını ve bu sürecin 21 iş günü süreceğini; süreç sonunda ürünün sıfırı ile değişebileceğini, tamir edilebileceğini, reddedilip geri gönderilebileceğini veya para iademin yapılabileceğini söylediler. Durumu SteelSeries'e de bildirerek kendilerine de bu durumdan şikayetçi olduğumu belirttim. Trendyol'dan sonuç çıkmadığı takdirde THH yoluna gideceğimi de belirttim.
Hocam merhaba bana para iadesi sağlandı umarım sizin de sorununuz en kısa sürede çözülmüş olur.