SteelSeries Qck Prism Cloth XL Mouse Pad vs. Adata XPG Battleground XL Prime Mouse Pad

Bütçe
300-500

MyMlk

Hectopat
Katılım
25 Ağustos 2020
Mesajlar
193
Çözümler
2
Yer
Safranbolu-Türkiye
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selamlar arkadaşlar. Yeni toplamış olduğum sisteme şık bir son dokunuş yapmak için RGB'li mause pad almaya karar verdim Başlıkta yazdığı üzere bu iki mause pad arasında kararsız kaldım.

Şu an için Adata XPG Battleground XL Prime Mouse Pad 298,52TL, SteelSeries QcK Prism Cloth XL 63826 Gaming MousePad 499TL. Arada 200TL gibi bir fark var.

Bana göre aralarındaki en büyük iki fark kullanılan malzeme ve RGB ışıkların kontrol şekli.
Okuduğum bazı yorumlara göre XPG de kullanılan ''CORDURA'' kumaşın daha iyi olduğu yönünde. Tabi bunun ne kadar doğru olduğunu denemeden öğrenemem. Bu yüzden kullanan arkadaşlar yorumlarını belirtirse sevinirim.
Diğer farka gelirsek Steelseries'i kendi uygulaması üzerinden istediğiniz gibi kontrol edebilip özelleştirebilmenizin yanında çeşitli bildirim ve uyarılara göre tepki verebilirken, XPG sadece üzerindeki tuş ile kontrol edilip özelleştirme imkanı sunmuyor.

Arada 200TL fark olmasa Steelseries alırdım ama kendimi 200TL daha fazla vermeye ikna edemiyorum. Bu yüzden konu açıp sizlerle bu konu hakkında tartışma ihtiyacı duydum. Şimdiden mesaj atıp fikir belirten arkadaşlara teşekkür ederim.

(Bu arada sistemim için aldığım mause Razer Deathadder v2. Ayrıca monitörüm MSI OPTIX MPG27CQ2 da bulunan RGB ışıklar Steelseries uygulaması üzerinden kontrol edilebiliyor. Ve son olarak genellikle rekabetçi FPS türü oyunlar oynayan biriyim.)
 
Son düzenleme:
XPG hakkında herhangi bir yorum yapamam sizlere SteelSeries'in aynı ürününü kullanıyorum hiçbir aşınma sorunu yaşamadım oldukca yumuşak ve mouse çok rahat kayıyor. FPS türü oynayan birisine göre mouseun rahat bir şekilde mouse pad de kayarak hareket etmesidir ani kaymama esnasında bile cross tutturmakta zorlanabilirsiniz FPS oyunları oynayan birisine göre SteelSeries'in zemini gerçekten çok iyidir o yumuşaklık hissiyatı ve kalite için değecektir. Günümüzde birçok RGB klavye markası vardır kiminin LED'leri bir süre sonra söner kiminin LED'leri aşırı göz alıcıdır. Bir zaman sonra o RGB LED'ler senin gözünü almaya başlayacak gözlerini ağrıtmaya başlayacak XPG hakkında bilgim olmadan söylüyorum bunları. SteelSeries'gibi bir marka ile kafa kafa tutulması aşırı saçma olur. Bu Mosuepad'de olsa küçük bir Aparat'da olsa eğer bütçeniz uygunsa ve gerçekten crossa değer veren birisi iseniz SteelSeries'in ürününden şaşmayın derim farklı bir mouse pad modeli kullandıysanız aradaki zemin farkını farkedeceğinizi düşünüyorum.
 
Daha önce Steelseries kullanma fırsatı bulduğumdan kalitesine dair şüphem yok. Tavsiye için teşekkür ederim. Steelseries almaya karar verdim ama tekrar indirime girmesini bekleyeceğim gibi görünüyor.
 
Şahsen 500 TL bir mousepad için verilmemesi gerektiğini düşünüyorum. XPG olan gayet güzel duruyor. Steelseries QCK Medium kullanmış birisi olarak yorum yapıyorum normal bir mouse padden QCK'ye geçerken aman aman bir fark yaşamadım ben ve üstelik pek memnun kalmamıştım ama benim aldığım ürünün kenarları dikişsizdi. Bu nedenle her yeri köşelerden soyulmuştu.
 

Geri
Yukarı