SteelSeries Rival 5 sadece Valorant'ta kopuyor

Daha fazla  
Yaklaşık 3 haftadır SteelSeries Rival 5 kullanıyorum ve elime geçtiğinden beri yaşadığım bir sorun var, mouse sadece Valorant'ta anlık kopup geri geliyor.

Özellikle Reddit'te çözüm yollarını araştırdım, en son SteelSeries GG'yi kaldırıp geri yükledikten sonra farenin Driver'ını Aygıt Yöneticisi'nden silip fareyi çıkarıp bilgisayarı yeniden başlatıp farklı bir USB portuna takınca sorun çözülmüştü fakat son zamanlarda tekrar olmaya başladı. Mouse gittiği zaman üstündeki ışıklar sönüp 1 saniye sonra geri geliyor ve o 1 saniyelik süre içerisinde mouse hiçbir hareketi algılamıyor.

Bildiğiniz bir çözüm yolu varsa paylaşabilir misiniz?

Eyvah 😅 Hocam şimdi size birşey anlatayım sizde de aynısı olup olmadığına kendiniz karar verin.

Bundan 2 hafta önceye kadar benim de sistemimde Ryzen 3 2200G takılıydı, özellikle Valorant ve Squad gibi CPU odaklı oyunlarda kablosuz kulaklığımın sesi sürekli kesik kesik iletiliyordu. Kablosuz kulaklığım aslında bir telefon kulaklığı, ancak ben onu bluetooth adaptör ile masaüstü bilgisayarımda da kullanıyorum.

Her neyse, yaklaşık 1 hafta önce sistemime upgrade amacıyla Ryzen 5 3600X satın alıp montajladım ve o andan itibaren bir daha sesler kesik kesik gelmedi. İşin özü CPU ağırlıklı oyunlarda(hele 2200G gibi eski bir işlemci ile) işlemci o kadar zorlanıyor ki çevre birimlerine bile bazen veri iletiminde sıkıntı yaşıyor.

Sizin sorununuz bundan kaynaklı diyemem ancak ben de 2 hafta öncesine kadar o CPU ile, CPU ağırlıklı oyunlarda o tarz sorunlar yaşıyordum ve CPU upgrade sonrası bir daha yaşamadım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı