SteelSeries Sensei Ten alınır mı?

Mouseyi hiç dik tutup böyle bir şeyi test etmedim 😅. Neredeyse 1 aydır kullanıyorum hala sağ taraftaki tuşlar elime bir rahatsızlık vermiyor. O tuşlara bir şey bindlamadım belki de dokunuyordur fakat hissiyattan dolayi ben anlamıyorumdur.

Yanlış anladınız, sağ taraftaki tuşlar değil bildiğimiz sağ basma tuşu.

Oyun oynarken öyle bir şeye rastlamadım fakat sanki döndürmek için kaldırıp yere dokundurduğumda mousewheel aktif oluyor. Bu olay 100 de 1 oluyor.

Bugün Trendyol'da 100 lira daha ucuzunu sipariş ettim ve bendekinin iade sürecini başlattım. Eğer aynı sorun varsa kronikmiş demek zorunda kalacağım...

595 TL'ye geçen hafta satın aldım, sizce fiyatına değiyor mu? Tecrübeniz şu ana kadar nasıl, farenin pek sevilmediğini öğrendim. Genelde hantal ve fiyatını hak etmiyor diyorlar, fazla ağırmış vesaire, katılıyor musunuz?

@ChaosMystery

Son düzenleme:
595 TL'ye geçen hafta satın aldım, sizce fiyatına değiyor mu? Tecrübeniz şu ana kadar nasıl, farenin pek sevilmediğini öğrendim. Genelde hantal ve fiyatını hak etmiyor diyorlar, fazla ağırmış vesaire, katılıyor musunuz?

@ChaosMystery

Merhaba, iki kere değiştirip kullanma fırsatım oldu ve denilenlerin çoğu doğru. Hantal ve tıklama hissiyatı benim hiç hoşuma gitmedi. Sanki mouse hiç benim kontrolümde değilmiş gibi hissediyordum. Elimin ölçüsüne tam uyacağını düşündüm fakat benim için biraz fazla büyük bir mouse idi. Birkaç gün şans verdim fakat daha sonra anladım ki bu tıklama hissiyatı hiç bana göre değil. Keskin bir geçiş yaparak Razer Viper 8KHz satın aldım. Eğer siz de memnun kalmazsanız Razer ürünlerine gönül rahatlığıyla geçiş yapabilirsiniz.

SteelSeries Sensei Ten alınır mı?

SteelSeries markasiyla 2010'da SS Xai modeliyle tanıştım. Fare çok güzel bir hissiyatı vardı elime tam oturuyordu. 6 sene kullandıktan sonra kablosunda temassizliklar oluştu ve emekliye ayrıldı. Ardından Rival 300'e geçtim çok güzel bir fareydi fakat Xai'nin tadını vermedi. Şimdi Sensei 310 kullanıyorum. Farem ile ilgili hiçbir sıkıntım yok fakat Sensei Ten'in Xai’nin aynısı hatta o orijinal hali ve daha iyi sensör ile piyasada olduğunu gördüm. Biraz araştırma yaptıktan sonra fare tekerleğinin arada bir kendi kendine scroll wheel down ya da scroll wheel up yaptığına dair 7-8 tane yabancı forumlarda konu gördüm. Sensei Ten kullanan birisi bahsedebilir mi böyle bir problem mevcut mu? Tavsiye ediyor musunuz? Tercihim SteelSeries'dir marka fanatikliği değil güvendiğim bir marka olduğundan dolayı başka fareler önermeyin.
Sağolun deneyiminiz için. Bende aynı şekilde bugün iade ettim bende de benzer sıkıntılar vardı, fare çok büyük geliyordu, tuşlara basmak biraz zordu ve iyi tutamıyor gibi hissediyordum biraz kayıyordu, steelseries'in gg uygulamasını ve engine arayüzünü seviyorum o yüzden üzülerek iade etmek zorunda kaldım. Aslında şu anda bütçeyi kısık tutmak istiyorum işimi görsün yeter o yüzden şu iki fare arasında kaldım. Logitech G 102 ve Corsair Katar Pro. Sizce hangisi daha iyidir?

Sağ olun deneyiminiz için. Bende aynı şekilde bugün iade ettim bende de benzer sıkıntılar vardı, fare çok büyük geliyordu, tuşlara basmak biraz zordu ve iyi tutamıyor gibi hissediyordum biraz kayıyordu, SteelSeries'in gg uygulamasını ve Engine arayüzünü seviyorum o yüzden üzülerek iade etmek zorunda kaldım. Aslında şu anda bütçeyi kısık tutmak istiyorum işimi görsün yeter o yüzden şu iki fare arasında kaldım. Logitech G 102 ve Corsair Katar Pro. Sizce hangisi daha iyidir?

Kesinlikle Corsair daha iyidir çünkü söylediğiniz Logitech modeli çok eski. Ayrıca Corsair'in sabre Pro modeline de bakabilirsiniz. Corsair'in mouse konusunda üzeceğini hiç sanmıyorum.

Sağolun deneyiminiz için. Bende aynı şekilde bugün iade ettim bende de benzer sıkıntılar vardı, fare çok büyük geliyordu, tuşlara basmak biraz zordu ve iyi tutamıyor gibi hissediyordum biraz kayıyordu, steelseries'in gg uygulamasını ve engine arayüzünü seviyorum o yüzden üzülerek iade etmek zorunda kaldım. Aslında şu anda bütçeyi kısık tutmak istiyorum işimi görsün yeter o yüzden şu iki fare arasında kaldım. Logitech G 102 ve Corsair Katar Pro. Sizce hangisi daha iyidir?
Bir sebepten ötürü mesajımı düzenleyemedim ancak bende Corsair'de karar kıldığımı söyleyecektim, sonradan Logitech'in farelerinde (g102 ve g203 sanırım) normalden çok daha kötü bir sensör kullandığını öğrendim, 268 TL'ye kadar Corsair Katar Pro'dan daha iyi yok sanırım, bir süre sonra çift tıklama, ve mouse tekerleğinde gıcırtı sesleri çıktığını okudum ama onu da garanti karşılar herhalde. A4Tech kullanmış biri olarak lükste gözüm yok, bulabildiğim en iyi f/p'ye yapıştıracağım :D.
Ha bir de LOD değeri çok yüksekmiş insanlar ona bayağı dert yanıyordu, ona da yapacak bir şey yok sanırım.

Edit: Saber Pro'ya şimdi baktım, 425 TL'ye göre çok iyi bir performans veriyor gibi, açıkçası gene kararsız kaldım :( ama G 102'nin bile 360 TL'den gittiğini düşünürsek verilebilir bir miktar.

Son düzenleme:
Bir sebepten ötürü mesajımı düzenleyemedim ancak bende Corsair'de karar kıldığımı söyleyecektim, sonradan Logitech'in farelerinde (G102 ve G203 sanırım) normalden çok daha kötü bir sensör kullandığını öğrendim, 268 TL'ye kadar Corsair Katar Pro'dan daha iyi yok sanırım, bir süre sonra çift tıklama, ve mouse tekerleğinde gıcırtı sesleri çıktığını okudum ama onu da garanti karşılar herhalde. A4Tech kullanmış biri olarak lükste gözüm yok, bulabildiğim en iyi F/P'ye yapıştıracağım :D.
Ha bir de lod değeri çok yüksekmiş insanlar ona bayağı dert yanıyordu, ona da yapacak bir şey yok sanırım.

Şöyle söyleyeyim, bir üründe kronik bir sorun olmadığı sürece her üründe olmasının imkanı yok. Bu yüzden araştırma yapmak çok önemli eğer kronik sorun olduğunu belirten kişiler varsa o doğrudur çünkü deneyimlemişlerdir. O gıcırtının veya başka bir sorunun sizde olacağı anlamına gelmiyor. Şayet olur da herhangi bir sorunla karşılaşırsanız en azından sizde deneyimlemiş olup başka marka modellere yönelmiş olursunuz ve iade edersiniz. İmkan olsa yerlerinde deneyip satın almak en güzeli fakat Online alışverişlerde maalesef biraz uğraşmak gerekiyor. :)

Şöyle söyleyeyim, bir üründe kronik bir sorun olmadığı sürece her üründe olmasının imkanı yok. Bu yüzden araştırma yapmak çok önemli eğer kronik sorun olduğunu belirten kişiler varsa o doğrudur çünkü deneyimlemişlerdir. O gıcırtının veya başka bir sorunun sizde olacağı anlamına gelmiyor. Şayet olur da herhangi bir sorunla karşılaşırsanız en azından sizde deneyimlemiş olup başka marka modellere yönelmiş olursunuz ve iade edersiniz. İmkan olsa yerlerinde deneyip satın almak en güzeli fakat Online alışverişlerde maalesef biraz uğraşmak gerekiyor. :)
Çok fazla incelemede geçtiği için kronik olabileceğini düşündüm ancak emin değilim tabi ki, Sabre Pro'da çok çekici ancak sanırım Katar Pro alacağım. Neyse bu kadar burayı doldurduğumuz yeter :D . Teşekkürler yardım için.
Umarım LOD fazla sorun çıkarmaz, online alışveriş kısmının sıkıntılarına katılıyorum. İyi geceler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı