Steelseries Siberia v2 Oyuncu Kulaklığı İncelemesi

Herkese merhabalar. Bugün sizlere 1 senedir kullandığım Steelseries Siberia v2 (yeni jenerasyonuyla Siberia 200) kulaklığının incelemesini yapacağım.

Ürünü amazon.com üzerinden 50 dolar gibi bir fiyata aldım.

Öncelikle benim kulaklığımda oluşan sorunlar ve çözümlerinden bahsetmek istiyorum.

Daha ilk yılı doldurmadan mikrofon kontrolcüsünün oradaki kabloda zedelenmeler oldu ve ses kısık gelmeye başladı. İçerisini açtım. Sorunlu kısımdaki kabloları kesip, yerine lehimlemeye çalıştım. Ancak 3CM'lik kart üzerinde 2CM'lik kısımda 5 tane kablo olunca, hepsi birbirine karıştı ve bende uğraşamayıp kontrolcüyü iptal ettim. Kabloları birbirine bağladım ve şu an sorunsuz Stero çalışıyor.

İkinci sorun ise son zamanlarda oluşan kulak yastığının içeri çökmesi. Bu sorun için amazondan 5 dolara bir çift kulak yastığı aldım. Gelince onu takıp deneyeceğim.

Şimdi ise kulaklığın artılarına ve eksilerine geçelim.

+Kulaklığın yanında uzunca bir uzatma kablosu geliyor.
+Düzleşen kulak padlerini değiştirebilirsiniz.
+Mikrofon ortam sesleri konusunda başarılı, yanınızda konuşan insanın sesi karşı taraftan kolaylıkla duyulmuyor.
+4 saatten fazla kulağınızı acıtmadan kullanabilirsiniz
+Kulaklık masada dururken %100 seste Technopat incelemesi izleyebilirsiniz.
+Mikrofon ve ses düzeyi kontrolcüsü var.
+Üstündeki bant, ayara gerek kalmadan kafanıza oturuyor. Lastikler kaliteli. Bir senedir hiçbir aşınma belirtisi yok.
+Eğimli yapı. Kulaklık, kulağınıza doğru eğimli bir şekilde geliyor.
+Mikrofon içeri girebiliyor ve esnek.
+Kulaklık mikrofon bağlantısı ayrı.
+Kulaklık kulağınızdayken dışarıdan insan konuşmalarını duymak zor ancak dışarıdan geçen çöp arabasının sesini rahatlıkla duyabiliyorsunuz.
+Kutu içerisinden Steelseries çıkartması çıkıyor.

-Boyna takarak kullanmanız mümkün değil. Boynunuzu tamamen kaplıyor ve sadece mikrofonu kullanmak gibi bir şansınız olmuyor.
-1 sene sonunda kulak yastığı düzleşti
-Yapısı gereği süngeri olmadığı için nefes alma sesiniz duyulabilir. Ancak arkadaşlarım bundan rahatsız olduğunda mikrofonu yanağıma doğru çekiyorum ve hiç sıkıntı çıkartmıyor. CS:GO oynarken push-to-talk bile kullanmıyorum.
-Kablosu o kadar kaliteli değil. Benim kulaklığımın mikrofon kontrolcüsü kısmındaki kabloda zedelenmeler sebebiyle seste bozulmalar oldu.
-Kutu içerisinden kulaklık-mikrofon birleştiricisi yok. Haricen satın almanız gerekli.
-Sıcak ortamda kulağınızda terleme yapabilir. Bir süre dinlendirmeniz gerekebilir.

Ürünün CS:GO performansı çok iyi. Hala taz, Pasha gibi oyuncular tarafından kullanılıyor. Ayrıntılı bilgi için: CS:GO Pro Setups - Config, Mouse, Monitor, Keyboard, Headset, Chair

Diyeceklerim bunlar, şimdi fotoğraflara geçelim.

Kutunun içerisinden bir adet çıkartma, kullanma kılavuzu ve uzatma kablosu çıkıyor.
Not: Bu fotoğraf benim değil. Kutusu atıldığı için Googleden aldım.
SteelSeriesSiberiav21.jpg

Ürünün kendisi.
siberiav2.JPG

İçerisinden 2 çeşit çıkartma çıkabiliyor. Bende çıkan buydu.
siberiav2sticker1.JPG

Diğer çıkartma ise bu.
siberiav2sticker2.jpg

Uzatma kablosu.
siberiav2uzatma.JPG

Ürün hakkında sorularınız varsa sormaktan çekinmeyin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bende yaklaşık 10 aydır kullanmaktayım.

Şöyle ki:
  1. Kablosu işkence, bende ki kördüğüm oldu... :(
  2. Mikrofonu kalitesiz,
  3. Hafif olması sebebi ile kafa ağrıtmamakta,
  4. Ses yalıtımı rezalet,
  5. Ama malzeme kalitesi kablo ve mikrofon dışında iyi.
Ben HyperX almadığımı pişmanım... :(

Hocam bende yaklaşık 10 aydır kullanmaktayım.

Şöyle ki:
  1. Kablosu işkence, bende ki kördüğüm oldu... :(
  2. Mikrofonu kalitesiz,
  3. Hafif olması sebebi ile kafa ağrıtmamakta,
  4. Ses yalıtımı rezalet,
  5. Ama malzeme kalitesi kablo ve mikrofon dışında iyi.
Ben HyperX almadığımı pişmanım... :(
Ben de Siberia V2'den HyperX Cloud Core'a geçtim. Tüm dertlerden kurtuldum tavsiye ederim.

Kabloyu nasıl kördüğüm ettiniz ya. :D Ben laptop kullandığım için uzatmayı kullanmıyorum. O yüzden pek sıkıntı olmuyor.

Mikrofonu gayet kaliteli bence. Örnek olarak şu videom var. Ancak birçok yerde nefes alıp verme olduğu için o kısımları sessizleştirmiştim.

Ben Logitech G430 kullanıyorum. Belki benim kulak yapımla ilgilidir bilmiyorum ama Logitech G430'u kullanırken saatlerce kafamda kalsa bile herhangi bir şey hissetmiyorum. Kulaklığı kafamdan çıkardığımda da ağrı vb. bir durum olmuyor. Kafamda kulaklık yokmuş gibi bir his veriyor. Ancak Internet Cafelerde genellikle Steelseries'in yapısı buna benzer kulaklıkları oluyor. Model olarak tam aynı mı bilmiyorum ancak ne zaman taksam bir iki saat içinde daha kulağımdayken kulağımı ağrıtmaya başlıyor. Çıkarınca bir süre etkisi kalıyor. Internet Cafe çok gürültülü olduğundan ses kalitesi hakkında bir yorum yapmam doğru olmaz ama bu kadar ağrıtmasına değecek kadar iyi bir sesi olduğunu düşünmüyorum. Bu tamamen benim yaşadığım bir durum. Kulak boyumla veya gözlük takışımla ilgili olabilir. Logitech G430 kulağımın tam çevresini kaplarken bu kulaklık, kulağımı içine almadan dışında kalarak baskı yapıyor.

Kabloyu nasıl kördüğüm ettiniz ya. :D Ben laptop kullandığım için uzatmayı kullanmıyorum. O yüzden pek sıkıntı olmuyor.

Mikrofonu gayet kaliteli bence. Örnek olarak şu videom var. Ancak birçok yerde nefes alıp verme olduğu için o kısımları sessizleştirmiştim.
Hocam o mikrofon testlerinde amfi veya ses kartı oluyor, ondan öyle iyidir. (y)

Ben Logitech G430 kullanıyorum. Belki benim kulak yapımla ilgilidir bilmiyorum ama Logitech G430'u kullanırken saatlerce kafamda kalsa bile herhangi bir şey hissetmiyorum. Kulaklığı kafamdan çıkardığımda da ağrı vb. bir durum olmuyor. Kafamda kulaklık yokmuş gibi bir his veriyor. Ancak Internet Cafelerde genellikle Steelseries'in yapısı buna benzer kulaklıkları oluyor. Model olarak tam aynı mı bilmiyorum ancak ne zaman taksam bir iki saat içinde daha kulağımdayken kulağımı ağrıtmaya başlıyor. Çıkarınca bir süre etkisi kalıyor. Internet Cafe çok gürültülü olduğundan ses kalitesi hakkında bir yorum yapmam doğru olmaz ama bu kadar ağrıtmasına değecek kadar iyi bir sesi olduğunu düşünmüyorum. Bu tamamen benim yaşadığım bir durum. Kulak boyumla veya gözlük takışımla ilgili olabilir. Logitech G430 kulağımın tam çevresini kaplarken bu kulaklık, kulağımı içine almadan dışında kalarak baskı yapıyor.

Hocam valla Siberia G430' un yarısı ağırlığında... Ayrıca süspansiyon sistemi var...

Bence o kafanızla ilgili bir durum. (y)

Hocam valla Siberia G430' un yarısı ağırlığında... Ayrıca süspansiyon sistemi var...
Bence o kafanızla ilgili bir durum. (y)

Sonuç olarak bu kulaklık, küçük bir kulağım olmasına rağmen çevresini tamamen kaplamıyor. Ağırlığı bu tür bir durumda farketmez. Kulağın çevresine içindeki yaylı sistem nedeniyle kendi ağırlığının çok üstünde bir baskı yapıyor.

Belki G430 kullanmıyor olsam çoğu eski nesil, gaming olmayan kulaklığa göre daha rahat olabilir ama tamamen kulaklık yokmuş gibi hissettirmiyor ve verdiği baskı nedeniyle arada bir çıkartıp kulağı dinlendirmek gerekiyor.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı