Steroid Mucizesi

Eğer fotoğrafta ki adam 1 yılda steroid kullanarak o hale geldiyse yazık ki ne yazık... Bizim salona gelenlerden vücudu ilk fotoğrafta ki halinden daha kötü olan kişiler bile, 1 yıl düzenli çalıştığında bundan daha iyi sonuçlar elde ediyorlar.

Herkez kendi fikrini yazmış, herkezin doğrusu kendinedir.
Karaciğer'e zarar verip verememe meselesini, doktora danışmakta fayda var.

Doğal bir yiyecek ile fabrikada kimyasal olarak işlenerek kapsul veya toz'a dönüştürülmüş birşeyi eşit tutmak'ta cahilliktir yani.
Kasları çabuk gelişim göstersin diye, acele eden cahil insanlar için genelde kullanım amacıdır bu gibi takviyeler.
Spor salonuna gelip, hocaya ne kadar sürede diğerleri gibi olurum diye soran tipik insanların tercihidir.

Örnek veriyim mesela insanlar günde 15 tane yumurta veya hergün balık yiyemediği için, protein ihtiyacını kapsul veya tozlardan karşılıyor.
Eğer bu işi ciddi ciddi yapıyor isen ne kadar yersen ye protein ihtiyacını karşılayamazsın. Başarılı bir gelişim için vücut ağırlığının en az 1.5 veya 2 katı protein gerekiyor. Yiyeceklerde elde edilebildiği kadarı elde edildikten sonra geriye eksik kalan kısım protein tozu ile sağlanıyor.

Aklı başında başarı bir kişi örnek veriyorum 85 kilo ise protein ihtiyacı 130 gram ile 180 gram arasındadır. Gene örnek veriyorum gün içinde yediği yiyeceklerden 100 gram protein elde edebiliyor ise geriye kalan 80 gramı protein tozundan elde eder fazlasını almaz.

Ben, hiçbir takviye kullanmadan ne kadar süreceğini söyledim.

Senin ortaya attığın teze göre, ciddi anlamda uğraşan birisi amino asit veya protein tozu kullanmalı fikri ortaya çıkıyor.
Profesyönel olarak olimpiyatlara felanmı katılıcaksınız ?
Salona yazılıpta 6 ay sonra kaçan insanlardan olucaksınız :)

Çalışan insan için örnek vereyim. İş yerinde yemekler çok yağlı ve berbat, body yapıyorsun diye.
Aç kalıcaksınız o halde ?
Bu vücut geliştirmek için, harcanan paraların haddi hesabı yok.

İnsanlar, vücut geliştirmeye başlayınca, dışarıda veya evde yediği yemeklere bile dikkat etmek zorundalar.
Yağsız şekersiz tuzsuz vs gibi yemekler yemek zorunda kalacaklar.

Eve geldinizmi yemekleri götürün siz, salonda kullandığınız proteinler sizi kurtarmaz :)

Son düzenleme:
@Manic Depressive Sen bunu vücut geliştirmeyi bir aktivite, zaman geçirme gibi görüyorsun. Bu işi uzun zamanlı olarak yapan insanlar çok ciddiye alıyorlar. Hiç bir takviye almadan yapan ve iyi vücutlara sahip olan tanıdıklarımda var. İnsanlar ciddiye aldıkları şeylere önem verirler. Öyle karaktersiz boş gezenin boş kalfası olanlar gibi lay lay lom yapmazlar. Bu sevdikleri ve önem verdikleri olaylarda başarılı olmak isterler. Vücut geliştirmede %49 azim ve çalışmak, antreman yapmak ise %51 beslenmedir. Başarılı olmak isteyen insanlar yediklerine dikkat etmelidir. Belirli bir programın dışına çıkmamalıdır. Mankenler nasıl diyet yapıp zayıf kalıp fiziklerini korumak istiyorlar ise vücut geliştirme yapan kişilerde fiziklerini korumak için buna katlanırlar.

Beni tanımadan nasıl bu kadar emin yorumlar yapıyorsun. :)
Salona gelenlerin çoğu işsiz güçsüz tayfalar oluyor, bilmiyoruz sanma.
İşten sonra salona gelen cok nadir insanlar var.
Çalışan kişilerin evinde genelde birkaç dambıl seti oluyor benim gibi idare ediyorlar :)
Ben gerçekleri yazdım, sen kaç senedir body salonuna gidiyorsunda bu kadar emin konuşuyorsun.
4 ila 5 senen oldumu ?

Salona başlıyalı birkaç ay olmuş insanlar, kendini üstad olarak görüyorlar, komik duruma düşüyorlar :)

Televizyonda ki reklamlardan izler izler, keşke benimde karın kaslarım olsa diye iç geçirirsiniz. Hatta bu isimlerini bilmediğim titreşim yapan aletlere para verirsiniz. Kas yapsın diye.

Salondan salona fark var. Dar görüşlü bir insansınız gibi canlandı benim kafamda mesajlarınızdan bu oluştu zihnimde.

Kalitesiz aylığı 50 TL olan hocası antrenörü olmayan bir salon ise dediğiniz gibi işsiz güçsüz tayfa gelir.

Bence saçmalıyorsun şuan, yazdığın televizyon reklamlarını sen o anlamda izlemişsinki, benide öyle görüyorsun.
Çalışmaktan kafamı kaldıramıyorum, tamam masa başı çalışıyorum ama. Psikolojik olarak yoruluyor insan. Salona gidicek kadar, ne vaktim nede enerjim var.

Ben sadece, evde 20x20 yani 40 kiloluk dambılllara işten gelince çalışıyorum okadar :) İlk başladığımda 5 ile başlamıştım tabi.

Benim için önemli şeyler var, çalışıp bir yerlere gelebilmek ve bir birikimim olması. Neden böyle birşey için iç geçireyim dostum :)
Allaha şükür, evimin kredi taksitleri bitti. Biraz ailemde yardım etti tabi.

Böyle body işlerine kafa yoran insanlar, öğrenci olup, rahat insan oluyor, derdi tasası yok. Kendine uğraşıcak bir uğraş bulmak için yani. Kız arkadaşı olmayan tipler oluyor. :)

Son düzenleme:
Steroid konusundaki sözlerinize katılıyorum ama protein tozlarını steroid ile aynı gruba sokman başlı başına bir saçmalık!
Protein tozları besin takviyesidir sütten veya peyniraltı suyundan yapılır doğal olarak aldığımız proteinle, toz olarak aldığımız protein arasında hiçbir fark yoktur. Protein tozlarının kemik erimesi veya böbrek, karaciğer erimesine neden olduğu saçmalıkları yaygındır, fakat bunlar tamamen gerçek dışıdır. Aşırı kullanıldığında zararlıdır, aynı şekilde doğal olarak aşırı protein aldığında zararını görürsün. Protein tozları asla ilaç değildir!
Hitap şeklinizi düzeltin. Tozlar kemik erimesi yapıyor demedik. Adam akıllı spor yapılabilir, meme büyütmeye gerek yok. İnsan doğasının üstünde antremanlara vücut protein yetiştiremiyor. Bu; fabrika ürünü, içinde türlü katkı maddeleri olan, protein tozu veya diğer tüm takviye yiyecekleri tüketmeye bahane değil. Haşlanmış tavuk etiyle, makul sayıda yumurtayla vs. gayet sağlıklı spor yapılabiliyor.

Hitap şeklinizi düzeltin. Tozlar kemik erimesi yapıyor demedik. Adam akıllı spor yapılabilir, meme büyütmeye gerek yok. İnsan doğasının üstünde antremanlara vücut protein yetiştiremiyor. Bu; fabrika ürünü, içinde türlü katkı maddeleri olan, protein tozu veya diğer tüm takviye yiyecekleri tüketmeye bahane değil. Haşlanmış tavuk etiyle, makul sayıda yumurtayla vs. gayet sağlıklı spor yapılabiliyor.
Ben sadece sizin protein tozunu steroid ile aynı olmadığını söylemek istedim. Elbette protein tozlarında katkı maddesi vardır tabi bu onu teklikeli bir ürün yapmaz. Anlatmak istediğim sadece hiçbir gıdadan bir farkı olmadığını doğal bir besin olduğunu söylemeye çalışıyorum. Bugün marketten satın aldığımız sebzeye, bakliyata, beyaz ve kırmızı et daha birçok üründe katkı maddesi bulunmaktadır.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.