Çözüldü Stoğu biten laptoplar geri gelir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

doguzkaan

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Lefinat
Daha fazla  
Meslek
Grafiker
Bu aralar laptop bakıyorum ve bir sürü Laptop'un stoğunun bittiğini fark ettim. Sizce haziran başlarında Türkiye Corona'dan kısmen kurtulursa Temmuz başlarında stoklar geri gelir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Yeni nesil bileşenler gelince genelde eskilerin üretimi azalıyor. Belki gelir eski nesil de. Ondan yana çok bilgim yok.
Ryzen 5 3500U gelir herhalde, gelmezse bile onun alternatifi gelir. Markalar alternatif çıkartmayı seviyor.
Yeni nesil bileşenler gelince genelde eskilerin üretimi azalıyor. Belki gelir eski nesil de. Ondan yana çok bilgim yok.
Ryzen 5 3500U gelir herhalde, gelmezse bile onun alternatifi gelir. Markalar alternatif çıkartmayı seviyor.
Teşekkürler

Kodlama ve Photoshop gibi işler.
Anladım. Oyunlarda düşük performans alabilirsin. Ryzen mobil işlemcilerde ısınma yoluyla değil güç şeklinde bir kısıtlama var. Belli bir TDP ulaşınca bu sürede tabi çok güç çekince kısa sürede hızını düşürüyor. Ryzen Controller ile bu durumu çözebiliyorsun, ama ne kadar stabilize ve güvenli çalışıyor bilmiyorum. Intel'de ise ısındığı süre kadar performans verip ve bir limit veriliyor. Intel'de de Throttlestop yazılımı ile gücü biraz çekip belli stabilizeye göre ayarlıyorsun. Burada bile farkları var birbirlerinin zıttı :D

Anladım. Oyunlarda düşük performans alabilirsin. Ryzen mobil işlemcilerde ısınma yoluyla değil güç şeklinde bir kısıtlama var. Belli bir TDP ulaşınca bu sürede tabii çok güç çekince kısa sürede hızını düşürüyor. Ryzen Controller ile bu durumu çözebiliyorsun, ama ne kadar stabilize ve güvenli çalışıyor bilmiyorum. Intel'de ise ısındığı süre kadar performans verip ve bir limit veriliyor. Intel'de de ThrottleStop yazılımı ile gücü biraz çekip belli stabilizeye göre ayarlıyorsun. Burada bile farkları var birbirlerinin zıttı :D

Sence Temmuz'un ortalarında fiyatı 3500 TL altına düşebilir mi?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı