Stoklar düzelmezse ne yapılmalı?

Bütçe
GPU için maksimum bütçe: 4000 TL
Vergiyle beraber Türkiye'den daha ucuza geliyor :D Türkiye'ye hoş geldin xd. Ben RTX 3070'i 10000'e getirtiyordum sonradan iptal ettim farklı aldığım için. Yine çok pahalı tabii ki ancak TR'de 15000 olduğunu hesaba katarsak...

Yurtdışından almak istesem hangi siteden almalıyım?
 
Amazon.com'dan başka siteden almanı tavsiye etmem. Bestbuy'ın türkiyeye gönderimi yok. Newegg'i bilmiyorum tam olarak. Ancak amazon.com'dan satın aldığın zaman ödeme kısmında import fees deposit de ödediğin için gümrük vergisini de ödemiş oluyorsun. Bir sorun çıkmıyor yani. Ancak amazon japonyadan almayın, hesabınız bloke ediliyor. Amazon Avrupa veya Amazon Amerika'dan almak iyidir.
 
Hocam stoklar elbet düzelecek. Ethernium güncellemesi ile ekran kartı madenciliği büyük ölçüde azalacak.
Doğrudur. Fakat şu anki gündemdeki skandallar sebebiyle doların yükselme ihtimali de var [YTD] yani durumunuz varsa beklemeden almak iyidir. 3 aydan fazla bekledim ve beklemek bana hiçbir zaman fayda sağlamadı. Ne olacağı belli olmuyor.
 
Arkadaşlar stoklar 2021 senesi içerisinde düzelmeyecek. Yurtdışındada kart yok şuan bulursun Amazon Almanya dışında biryerden alma çünkü 2 sene garanti veriyor Almanya. Bulamazsın zor ama diyelim buldun öyle yapmanı tavsiye ederim. Sistem alacaklar hazır sistemlere yönelmeli yoksa çok beklersiniz.
 
Amazon.com'dan başka siteden almanı tavsiye etmem. Bestbuy'ın Türkiye'ye gönderimi yok. Newegg'i bilmiyorum tam olarak. Ancak amazon.com'dan satın aldığın zaman ödeme kısmında import fees deposit de ödediğin için gümrük vergisini de ödemiş oluyorsun. Bir sorun çıkmıyor yani. Ancak Amazon Japonya'dan almayın, hesabınız bloke ediliyor. Amazon Avrupa veya Amazon Amerika'dan almak iyidir.

TR kredi kartı girsem kabul görür mü?
 
İnsanlar artık GTX 750Ti falan almaya düşünüyorlar. Valla ne olacak bu durum bilemiyorum ama hiç iyiye gitmiyor. Her kafadan da bir ses çıkıyor stok yok şu zaman yok şu zaman diye ama herkes biliyor ki net bir tarih yok. Eskiden millet hiç yoktan 1050Tİ alıp orta derece oyun oynayabiliyordu şimdi o da yok. Kaç sene öncesi kartlara kadar iniyor insanlar. İkinci el belki işe yarar ama o da fiyatlar yüksek.
 

Geri
Yukarı