Stokta Fan İle 4770k Prime 95 Test Edilse Sorun Çıkar Mı?

KIZGIN34

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.
Yarın 2.el i7 4770k ve Asus z87-a anakart alıcam. 5 Aylık parçalar. Satan arkadaşa işlemciyi Prime 95 ile test etmesini söyledim.
Stok fan kullandığı için sıcaklık değerinin çok çıkacağını söyledi. İşlemci soğutucusu yokmuş işlemcinin kendi stok fanı varmış. Stok fan ile test etsek bi sıkıntı çıkar mı arkadaşlar veya stok fan ile bile olsa sıcaklık değerinin normal olduğunu anlayabilir miyiz. Ona göre buraya resim yükleyeceğim.

Merhaba arkadaşlar.
Yarın 2.el i7 4770k ve Asus z87-a anakart alıcam. 5 Aylık parçalar. Satan arkadaşa işlemciyi Prime 95 ile test etmesini söyledim.
Stok fan kullandığı için sıcaklık değerinin çok çıkacağını söyledi. İşlemci soğutucusu yokmuş işlemcinin kendi stok fanı varmış. Stok fan ile test etsek bi sıkıntı çıkar mı arkadaşlar veya stok fan ile bile olsa sıcaklık değerinin normal olduğunu anlayabilir miyiz. Ona göre buraya resim yükleyeceğim.

Satıcının yaptığı satışlara bakmalısın ilk olarak. Güvenmek için önemli bir kriter. İşlemci gibi ürünlerde ilk ürünü alıp daha sonra ödemeyi yaparsanız daha iyi olur sizin için. Hem kendiniz test etmiş olursunuz. AIDA 64 ile benchmark da yaptırabilirsiniz arkadaşa.

Satıcının yaptığı satışlara bakmalısın ilk olarak. Güvenmek için önemli bir kriter. İşlemci gibi ürünlerde ilk ürünü alıp daha sonra ödemeyi yaparsanız daha iyi olur sizin için. Hem kendiniz test etmiş olursunuz. AIDA 64 ile benchmark da yaptırabilirsiniz arkadaşa.
Hocam şu an elimde sadece kasa var. Arkadaştan işlemci, anakart, ram alıcam. Harddisk, dvd, işlemci soğutucu ve MSI GTX 970 alıcam ekran kartının çıkmasını bekliyorum.Yani parçaları komple alana kadar beklicek kasa. Onun için arkadaşa test ettirip almak istiyorum. Prime 95 testini yapmak işlemciye zarar verir mi?

Hocam şu an elimde sadece kasa var. Arkadaştan işlemci, anakart, ram alıcam. Harddisk, dvd, işlemci soğutucu ve MSI GTX 970 alıcam ekran kartının çıkmasını bekliyorum.Yani parçaları komple alana kadar beklicek kasa. Onun için arkadaşa test ettirip almak istiyorum. Prime 95 testini yapmak işlemciye zarar verir mi?

Bazı sorun yaşayan arkadaşlar var:
AMD FX-6100 Prime95 Testi

Ayrıca Prime 95 testi yaptırmak önemli bir kriter de değil. Arkadaş overclock yapmadıysa isterseniz bir rica edin. AIDA 64 ile de kesinlikle CPU benchmark testi yaptırın. Sonra stok fanla overclocksuz şekilde aynı testleri yapan birileri varsa bulur, kıyaslarsınız.

Hocam son sorum peki ben bu işlemcinin çalışır vaziyette olduğunu nasıl anlayabilirim? bana nasıl resim atabilir ? Herhangi bir program var mı işlemcinin çalıştığını gösteren gibi vs.

Hocam son sorum peki ben bu işlemcinin çalışır vaziyette olduğunu nasıl anlayabilirim? bana nasıl resim atabilir ? Herhangi bir program var mı işlemcinin çalıştığını gösteren gibi vs.

Diyorum ya 2 defadır. AIDA 64 ile test etsin. Telefonla vs. fotoğrafını çeksin yanında da örneğin not defterini açıp kendi adını yazsın falan. Hem işlemci modelini, hem test sonucunu, hem de çalışır vaziyette olduğunu görürsünüz.

Hocam peki AIDA 64 işlemciyi zorlar mı stok fan yeterli olur mu bizim için? Vallaha daha sormayacağım bir şey :)

Sorun, neden sormayasınız? :) Yeterli olacaktır. En fazla aldığı puan biraz daha düşük olur iyi fanla soğutulan aynı modellerine göre o kadar. O testin amacı "Hem işlemci modelini, hem test sonucunu, hem de çalışır vaziyette olduğunu" anlamaya çalışmak.

Arkadaş test etsin, sonuçları burada paylaşın, beni ve Mikail Fidan'ı konuda etiketleyin. Müsait olan kişi kısa sürede yanıt verecektir.
@ üye etiketleme nasıl yapılır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı