Çözüm STOP Ransomware Deşifre Aracı

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

İşinize yaradı mı?

• Evet

Oy: 25 24,5%
  • Hayır

Oy: 25 24,5%
  • Farklı Ransomware çeşidi bulaştı

Oy: 52 51,0%

• Oy verenlerin toplamı
    102
  • Anket kapandı .
selamlar murat5038 hocam yardımınıza ihtiyacım var. benim bilgisayarımada .sqpc
uzantılı virüs bulaştı bütün dosyalarım uzantısı bu hale düştü hiç birini kurtaramıyorum. bu konuda bana yardımcı olurmusunuz pc konusundada pek becerimde yoktur bu konuda nasıl yardımcı olursunuz.

anasayfanızdaki talimatlarınızı yerine getirmeye çalıştım dosyaları rar haline getirip paylaştım kontrol edermisiniz lütfen. teşekkür ederim.

Sizinki çevrim dışı şifrelenmiş o yüzden güzel. Rehberi doğruca yaptıysanız, yedeklerinizi alıp sistemi formatlayın rahatsız ediyorsa dosyalar. Şimdlik çözümü bulunmuyor, kimliğinizle uyumlu anahtarı bulunmadığı için.
İlerleyen aylarda çözülme ihtimali yüksektir.

peki çözümü için herhangi bir çaba sarfetmemiz gerekirmi veya bir yerlere başvurmak yada bu size yolladığım gibi dosyaları başka yere yollamak vs falan ne kadar zaman sürer çözülmesi bu işlemleri. teşekkür ederim.

Dediklerimi yapmanız ve rehberi uygulamanız yeterli. Farklı yerlere gönderebilirsiniz ancak yedek aldığınız dosyalar üzerinde bir işlem yapmayın yaptırmayın.
Çözülmesi dediğim gibi haftalar veya aylar alabilir. Rehberde olan yazılımı ayda bir kontrol edin dosyayı çözmek için.

Sağlam bir antivirüs şart, başka ne yapılabilir? @Murat5038
AV evet olması lazım, ancak AV olduğu halde şüphelenilen bir yazılım küçükse boyutu VT veya benzeri bir yere upload edip zararlı var mı kontrol edilebilir. Dosya harici bulaşmalara zaten bir şey yapamazsınız güvenlik önlemlerinizi arttırmanız gerekir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı