İnceleme Stormax Black Series 128 GB SSD İncelemesi

Satın Aldığım Yer

Screenshot_13.png

Ürün Resimleri

IMG_20231110_155004.jpg
IMG_20231110_155016.jpg

IMG_20231110_155026.jpg
_storage_emulated_0_DCIM_Camera_IMG_20231110_155035.jpg

Ürün Teknik Özellikleri

IMG_20231110_172630.jpg
IMG_20231110_172719.jpg

SM2259XT kontrolcü kullanılmış. Tabii ki de çöp. USB bellek hızına bile düşebiliyor. Çift NAND bulunduruyor ama NAND'lar hakkında bir bilgiye ulaşamadım. Tek bildiğim; 3D NAND olması. İyi bir şey ama yeterli değil. Bu arada 119 GB kullanılabilir alan sunuyor.

Test ve Sıcaklık Değerleri

Screenshot_10.png

SSD'nin sağlık ve performans durumu.

Screenshot_9.png

Boştaki sıcaklık değerleri.

Screenshot_11.png

Yükteki sıcaklık değerleri. Kasam: Zoko Melody Mesh ve yan kapağı açık şekilde test ettim ama kapalı olsaydı bile, 35 derece falan olurdu en fazla. Çok bir sorun yok bu kısımda.

Screenshot_12.png

Ürünün vaadi; 550 MB/s okuma ve 530 MB/s yazma hızıydı ama okuma hızının bu durumundan ne kadar uzak olduğunu görüyoruz.

Garanti ve Destek

Kendisinin bir yazılımı yok. Garantisi 3 yıl ve 450 TBW değerine sahip. Trium Elektronik diye bir şirket ithal ediyor ve ciddi bir garantileri var mı, onu bilemiyorum. Ayrıca 1.5M saat MTTF'ye sahip. Çok iç açıcı gözükmüyor.

Fiyatlar

128 GB (321 TL):

256 GB (507 TL):

512 GB (679 TL):

Önerim

Alınmamalı kesinlikle. Az daha koyup Gigabyte'ın SATA modellerine yönelin. Hem daha kaliteli, hem daha performanslı, hem de daha iyi bir destek sunuyorlar. Gayet güzel bir yazılımı da var.

@the Prodigy Katkıları için teşekkürler.

Son düzenleme:
@Connor The Android söylediğiniz iki SSD, Stormax'den iyidir ama onlar da bayağı kötüdür. O fiyat bandında Burst Elite veya Zenith Z3 almak çok daha mantıklı ki o parayı SATA SSD'ye vermeye karşıyım. Gerekirse X4 dönüştürücü alır yine de M.2 SSD kullanırım çünkü çok daha ucuz.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Connor The Android söylediğiniz iki SSD, Stormax'den iyidir ama onlar da bayağı kötüdür. O fiyat bandında Burst Elite veya Zenith Z3 almak çok daha mantıklı ki o parayı SATA SSD'ye vermeye karşıyım. Gerekirse X4 dönüştürücü alır yine de M.2 SSD kullanırım çünkü çok daha ucuz.
Hocam Burst iyi ama Zenith'e aynı şeyi söyleyemeyiz. Başka bir SMI modeli kullanıyor ve D- sınıfına koyulmuş. Burst Elite'de iyi fakat fiyatı iyi değil. Gigabyte daha mantıklı.
Sıcaklık sensörü bulunması şaşırtıcı, genelde böyle dandik şeylere koymazlar.
Sabit 25'de kalır diye düşünmüştüm teste sokmadan önce. 😆
Bunun yerine benzer fiyat aralığında Sandisk SSD Plus veya Adata SU650 alınır mı, ne dersiniz?
Kronik sorunlu SSD'ler. Gigabyte SATA modeline yönelin. 480 GB için Exceria'ya yönelebilirsiniz veya bütçe varsa 870 EVO en iyisi olacaktır ama QVO almamaya dikkat edin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı