İnceleme Stray

Merhabalar, bugün Stray'i inceliyorum. Oyun çıkalı 1 hafta oldu ve oyun kullanıcılar tarafından çok sevildi. Metacritic'de inceleme puan 84. İnclememe başlayalım!

Grafikler:
Grafikler tatmin edici. Böyle bir oyun için fazla iyi grafikler var. 90/100

Oynanış:
Oynanış basit kalmış ancak zaten bu oyunun çıkış amacı oynanış değil. Yani adamlar "bir oyun yaptık oynanış öyle iyi ki aklınız çıkacak yer yerinden oynayacak" gibi bir iddiaları yoktu. Oyuna yetiyor mu, yetiyor. 65/100

Bölüm tasarımı:
Bölüm tasarımı muazzam. Örneğin Varoşlar ve Merkez Şehir bölümü çoğu büyük bütçeli oyundan daha iyi. Mekanlar çok iyi ve sizi içine çekiyor. Oyunda hafif bir açık dünya var. Yani bir bölümde serbestçe dolaşıp rahat rahat diğer karakterlerle sohbet edebiliyoruz. Bölümlerde bolca çok ufak Half-Life göndermesi var. Bir tane bayağı büyük Half Life göndermesi var ama onu söylersem direkt oyunu açıklamış olurum. 90/100

Evren:
Oyun Cyberpunk bir evrende geçiyor ve bu tema çok iyi işlenmiş. 85/100

Yapay zeka:
Yapay zekalar iyi. Gayet tatmin edici düzeyde. 85/100

Hikâye:
Hikâye gerçekten mükemmel işlenmiş ve bazı ufak detaylarla gerçekten harika anlatılmış. Hikâye çok güzel ve iyi. Yani bence sadece hikaye için bile oynanır.
95/100

Sonuç:
Oyun chill takıldığınız bir oyun. Kısa bir oynanış süresi var, 5-6 saatte bitiyor. Bu bence iyi bir durum çünkü artık böyle kısa ve eğlenceli oyun bulmak bayağı zorlaştı. Bazı eleştirmenler mekanikler yetersiz demiş ancak bence ona rağmen oynanır. Ancak her oyuncuya gitmez, doğrudur. Ben bu oyuna 100 üzerinden 85 puan!

@TakatimKalmadı hahaha üzdü :( Neden hahaha attınız?

Son düzenleme:
Ben ne dedim sen ne dedin? Turune gercekcilik beklememesi gerekiyor. Oyunda bir kedisin yani, ne bekliyorsun :) RDR2'de de gercekciligi olmayan yerler var.
RDR2'de at arabasına atınız ile son hızla çarptığınızda at arabasının sarsılmaması harici vereceğiniz oyundaki gerçekçiliği olmayan durumlara vereceğiniz örnekleri merakla bekliyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı