Stres testleri nasıl yapılır?

@shotgunned Bu testlerin amacı zaten bu. Torture (işkence) test olarak geçer. Normal olmayacak kadar zor koşullarda yük altına sokup peak noktasını belirlemek için yaparlar. Memtest86 gibi testlerse hata var mı yok mu bunları anlamak içindir.

Prime95/FurMark
Memtest86
AIDA64 Sistem Kararlılık Testi (GPU'yu dahil etme buraya)
OCCT.

Disklerin için kendi yazılımları varsa daha doğru sonuçlar alabilirsin.

Ne kadar yapılmalı hocam? Ben çoooook garantici düşünüyorum bazen kusura bakmayın.
1 Saat hadi bilemedin 2 saat fazlasına gerek olduğunu düşünmüyorum, yarım saat bile gayet yeterli. İşlemci maximum sıcaklığına, maximum hızında geldikten sonra bir sorun çıkmıyorsa bir şeyi yoktur zaten.

O zaman FurMark ve Prime95 yeter mi?

Bu testleri uzun süre yapmak iyi değildir özellikle de ekran kartı için, FurMark yapacaksan 15dk yapman yeterli olacaktır. FurMark'ın içinden GPU-Z'yi de açıp sensors kısmının sonucunu atabilirsiniz ekstra olarak, buna göre yorumlarız hem.

Bu testleri uzun süre yapmak iyi değildir özellikle de ekran kartı için, FurMark yapacaksan 15dk yapman yeterli olacaktır. FurMark'ın içinden GPU-Z'yi de açıp sensors kısmının sonucunu atabilirsiniz ekstra olarak, buna göre yorumlarız hem.
Tamamdır hocam. Testleri yapınca sonuçlarını atarım. Prime95 kaç dakika yapayım?

@shotgunned Yukarıda mesajımı düzenledim bu arada. Memtest86 testini bitene kadar kapatma, OCCT, FurMark, Prime95 testlerini 15 dakika yapsan yeterli. AIDA64 sistem kararlılık testini 10 dakika yapsan yeterli. Disk yazılımından yaptığın performans testini de aynı şekilde bitene kadar bekle.
Tamamdır hocam kaydettim mesajı. Test sonuçlarını paylaşırım. Teşekkürler.
@shotgunned Yukarıda mesajımı düzenledim bu arada. Memtest86 testini bitene kadar kapatma, OCCT, FurMark, Prime95 testlerini 15 dakika yapsan yeterli. AIDA64 sistem kararlılık testini 10 dakika yapsan yeterli. Disk yazılımından yaptığın performans testini de aynı şekilde bitene kadar bekle.
Hocam FurMark testi yapacağım ama ayarlarını nasıl yapmalıyım?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı