Çözüldü STRIX B450F GAMING Bellekler 2133 MHz Çalışıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Gürkan Demir

Decapat
ASUS ROG STRIX B450F GAMING anakartını kullanıyorum. Bir de bellekler 2133 MHz'de çalışıyor.
Onları nasıl ayarlayabilirim voltajını falan? BIOS'tan pek anlamıyorum. Yanlış bir şey de yapmak istemiyorum çünkü BIOS sıkıntılı.

Çözüm
O seçeneği bulamadım bu bilgisayarın normalde BIOS'u falan güncel gelmesi gerekmiyor mu?

Az önce attığınız resim efendim. AI Overclock Tuner'i Auto da bırakın, altındaki D.O.C.P ayarını ise RAM'lerinizin frekansına uygun olarak seçin.
O seçeneği bulamadım bu bilgisayarın normalde biosu falan güncel gelmesi gerekmiyormu?
Güncel gelmeli tabii ki ama sizin bu basit işlemi biliyor ya da bilmiyorsanız öğrenmeniz gerek. Çünkü sürekli güncellemeler çıkıyor. Size güncel verilip bir hafta sonra da yeni güncelleme ihtiyacı duyabilirdiniz.

O seçeneği bulamadım bu bilgisayarın normalde BIOS'u falan güncel gelmesi gerekmiyor mu?

Az önce attığınız resim efendim. AI Overclock Tuner'i Auto da bırakın, altındaki D.O.C.P ayarını ise RAM'lerinizin frekansına uygun olarak seçin.

Son düzenleme:
Çözüm
Sorun çözüldü. Belleklerim artık 3600 MHz'de çalışıyor.
Emir Dayı, teşekkür ederim.
Yardımcı olan herkese teşekkür ederim. Artık PC 13 saniyede açılıyor. Belleklerim de 3600 MHz'de.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…