STRIX G115 G513RM-HF267 laptopta Type-C ile görüntü aktarırken görüntü bozuluyor

coffeemaster

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, elimde başlıkta belirttiğim model notebook ve Samsung Odyssey G7 32" marka monitörüm var.
Notebook un Type-C bağlantısı üzerinden görüntü aktararak monitöre bağlantısını gerçekleştirdim. Type-C to DisplayPort şeklinde kablo kullanarak bağladım. Böylece hem 240Hz hem de G-Sync'i aktif edebileceğimi düşündüm. Kaldı ki böyle bir desteği de mevcut.
Gel görelim ki monitörü bağladığımda aşağıdaki gibi bir görüntüyle karşılaşmaktayım. Notebookta görüntü çizgi çizgi oluyor. Monitörde ise sıkıntı yok. Kabloyu çıkarınca eski haline geri dönmekte. Acaba sorun nedir?

Dosya Ekleri

• 77e9f7b9-04a8-4986-81f1-6fcedb9097e5.jpg
    77e9f7b9-04a8-4986-81f1-6fcedb9097e5.jpg
    95,1 KB · Görüntüleme: 65
Son düzenleyen: Moderatör:
Yaşadığınız sorun bir monitöre desteklemediği çözünürlük veya tazeleme hızı uygulandığında yaşanan hatalara benziyor.

PC'lerde iki farklı çözünürlükteki ekran aynı anda sorunsuz kullanılabiliyorken aynı durumun dizüstüler için de geçerli olması gerekir ama burada ya bir sürücü hatası var ya da donanım "clone" veya "extended/genişletilmiş" şeklinde kullanımlarda iki farklı çözünürlük desteği veremiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı