STRIX G15 tek RAM ile Valorant'ta 150 FPS'e düşüyor

Emircandrn

Decapat
Daha fazla  
Merhaba ASUS ROG STRIX G15 cihaza sahibim. 6800H işlemcisi 3060 ekran kartı var. İçinde DDR5 tek kanal 16 GB RAM takılı. Valorant'ta FPS 150'lere kadar düşüyor. Bu tek kanal RAM olmasından mı kaynaklı? Arada bazı oyunlarda takılmalar oluyor ama milisaniyelik. Şimdi 16 GB RAM daha alsam Valorant'ta en azından sabit 250 FPS falan alabilir miyim o kadar etki eder mi? Overwatch'ta da 160'a falan düşüyor End Game'de. Valorant'ta OW2'de bu droplar ve FPS düşüklüğü 2. sticki alsam düzelir mi? Teşekkürler.
Crucial markasını almayı düşünüyorum.
Doğru düzgun bir test videosu bulamadım. Bilgili kişiler yardımcı olursa mutlu olurum. Sorduğum kişiler ikiye ayrılmış durumda.
MUX acık bu arada.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam aynı marka alın alacaksanız dual ram intervelanted mi ne olarak çalışır daha çok performans verir.

Merhaba ASUS ROG STRIX G15 cihaza sahibim. 6800H işlemcisi 3060 ekran kartı var. İçinde DDR5 tek kanal 16 GB RAM takılı. Valorant'ta FPS 150'lere kadar düşüyor. Bu tek kanal RAM olmasından mı kaynaklı? Arada bazı oyunlarda takılmalar oluyor ama milisaniyelik. Şimdi 16 GB RAM daha alsam Valorant'ta en azından sabit 250 FPS falan alabilir miyim o kadar etki eder mi? Overwatch'ta da 160'a falan düşüyor End Game'de. Valorant'ta OW2'de bu droplar ve FPS düşüklüğü 2. sticki alsam düzelir mi? Teşekkürler.
Doğru düzgun bir test videosu bulamadım. Bilgili kişiler yardımcı olursa mutlu olurum. Sorduğum kişiler ikiye ayrılmış durumda.
MUX acık bu arada.
Aynı RAM'den almaya çalışın hocam.

Benim çift kanala geçişte gördüğüm etki (masaüstü 8x2) hem daha stabilize bir fps aldığım hem droplardan kurtulduğumdu. Ayrıca Valorant'ta 20-30 FPS'lik bir fps artışı yaşadım diyebilirim. Ama stabil FPS vermesi en iyisi oldu. Çünkü 150'den 90'a FPS düştüğünde drop yiyor gibi bir şey oluyor. Şuan 149 stabil olarak ve 170'e falan çıkıyor. Aynısından almanızı kesin tavsiye ederim. Yoksa uyumsuzluk problemi olabiliyor.

Aynı RAM'den almaya çalışın hocam.
Benim çift kanala geçişte gördüğüm etki (masaüstü 8x2) hem daha stabilize bir fps aldığım hem droplardan kurtulduğumdu. Ayrıca Valorant'ta 20-30 FPS'lik bir fps artışı yaşadım diyebilirim. Ama stabil FPS vermesi en iyisi oldu. Çünkü 150'den 90'a FPS düştüğünde drop yiyor gibi bir şey oluyor. Şuan 149 stabil olarak ve 170'e falan çıkıyor. Aynısından almanızı kesin tavsiye ederim. Yoksa uyumsuzluk problemi olabiliyor.
Hocam aynı marka alın alacaksanız dual ram intervelanted mi ne olarak çalışır daha çok performans verir.
Maalesef samsung kullanılmış hiç biryerde yokmus. Forumda kullanan kişiler crucial almış ve sorun olmamış hersey ayni marka farkli sadece sorun olur mu ?

Olmaz, uyumlu ise kullanabilirsiniz. Marka çok da önemli değil.
Ddr5te etki eder mi 2.ram ? Araştırdıgima göre tek çubuk ram ddr5te dual gibi çalışıyormuş. Etki eder mi 2.ram

@Recep Baltaş hocam rahatsız ediyorum kusura bakmayın yardımcı olur musunuz dogru bir bilgiye ulaşamadım herkes farklı birşey diyor. Teşekkürler

DDR5'te etki eder mi 2. RAM? Araştırdıgima göre tek çubuk RAM DDR5'te Dual gibi çalışıyormuş.

Hocam Dual gibi çalışır ama DDR3 veya DDR4 hızında tahminimce tek RAM olursa.

@jxorz Merhaba hocam siz sanırım 2.ram takmıştınız valorant gibi oyunlarda fps arttı mı?
Daha önemlisi drop oluyor arada hissetmiyorum ama fpsde görebiliyorum arada hissediyorum. Bu sorunlar giderildi mi 2. Ram ile? Teşekkürler
MUX acık bu arada.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı