Daha fazla
Arkadaşlar kartı Temmuz ayında almıştım. O zamandır sıkıntısız kullanıyordum. Yaklaşık 2 haftadır GPU kullanmamaya başladı. 10-20 FPS zor veriyor. Bu sırada da GPU kullanımı %20 civarlarında falan geziyor. Yani kullansa yine yüksek FPS'ler verecek ama kullanmıyor. Bu sırada CPU kullanımı da gayet boşta. CPU'dan ötürü de darboğaz yok.
Genellikle oyunları açıyorum 2 dk felen oynadıktan sonra kasadan ''Cızzz'' diye bir ses gelmeye başlıyor. Ve bu ses gelirken de GPU kullanımı düşüyor artık. Grafik ayarlarını kıstığımda bu olay gerçekleşmiyor. Kartı zorlamaya başladığımda ise 2 dk gibi bir zamanda GPU kullanmamaya başlayıp, ses geliyor. Ses PSU'dan gelmiyor gibi geldi bana. Kulağımı yaklaştırdım, karttan geliyor sanki. Alaldan beri Cool Whine'da yoktu kartta. 2 haftadır başımın etini yedi.
Özellikle GTA 5 oynarken çok kısa bir sürede bu sorunu yapıyor. Diğer oyunlar GTA 5 kadar kartı zorlamadığı için onlarda bazen hiç olmuyor, bazen daha geç bir sürede oluyorlar.
Ben garantiye vermeyi düşünüyorum ama vermeden önce sizce yapabileceğim bir çözüm olabilir mi diye sormak istedim. Bu olay olurken HDD'in de ışığı biraz fazla yanıyor, onu da belirteyim.
İşletim sistemini tekrar temiz kurulum yaptım, çözüm olmadı.
Sistem;
Genellikle oyunları açıyorum 2 dk felen oynadıktan sonra kasadan ''Cızzz'' diye bir ses gelmeye başlıyor. Ve bu ses gelirken de GPU kullanımı düşüyor artık. Grafik ayarlarını kıstığımda bu olay gerçekleşmiyor. Kartı zorlamaya başladığımda ise 2 dk gibi bir zamanda GPU kullanmamaya başlayıp, ses geliyor. Ses PSU'dan gelmiyor gibi geldi bana. Kulağımı yaklaştırdım, karttan geliyor sanki. Alaldan beri Cool Whine'da yoktu kartta. 2 haftadır başımın etini yedi.
Ben garantiye vermeyi düşünüyorum ama vermeden önce sizce yapabileceğim bir çözüm olabilir mi diye sormak istedim. Bu olay olurken HDD'in de ışığı biraz fazla yanıyor, onu da belirteyim.
İşletim sistemini tekrar temiz kurulum yaptım, çözüm olmadı.
Sistem;
- İntel Core 2 Quad Q9550 3.36 GHz (O.C)
- Asus STRİX 2 GB GTX 960
- 8 GB Ram
- Asus P5G41T-M LX
- WD Green 2 TB HDD
- Cooler Master GX 650 PSU
Son düzenleyen: Moderatör: