Strix GTX 960 GPU Kullanmama Sorunu

Makaleler
11
Yer
Denizli
Daha fazla  
Arkadaşlar kartı Temmuz ayında almıştım. O zamandır sıkıntısız kullanıyordum. Yaklaşık 2 haftadır GPU kullanmamaya başladı. 10-20 FPS zor veriyor. Bu sırada da GPU kullanımı %20 civarlarında falan geziyor. Yani kullansa yine yüksek FPS'ler verecek ama kullanmıyor. Bu sırada CPU kullanımı da gayet boşta. CPU'dan ötürü de darboğaz yok.

Genellikle oyunları açıyorum 2 dk felen oynadıktan sonra kasadan ''Cızzz'' diye bir ses gelmeye başlıyor. Ve bu ses gelirken de GPU kullanımı düşüyor artık. Grafik ayarlarını kıstığımda bu olay gerçekleşmiyor. Kartı zorlamaya başladığımda ise 2 dk gibi bir zamanda GPU kullanmamaya başlayıp, ses geliyor. Ses PSU'dan gelmiyor gibi geldi bana. Kulağımı yaklaştırdım, karttan geliyor sanki. Alaldan beri Cool Whine'da yoktu kartta. 2 haftadır başımın etini yedi. :( Özellikle GTA 5 oynarken çok kısa bir sürede bu sorunu yapıyor. Diğer oyunlar GTA 5 kadar kartı zorlamadığı için onlarda bazen hiç olmuyor, bazen daha geç bir sürede oluyorlar.

Ben garantiye vermeyi düşünüyorum ama vermeden önce sizce yapabileceğim bir çözüm olabilir mi diye sormak istedim. Bu olay olurken HDD'in de ışığı biraz fazla yanıyor, onu da belirteyim.
İşletim sistemini tekrar temiz kurulum yaptım, çözüm olmadı.

Sistem;
  • İntel Core 2 Quad Q9550 3.36 GHz (O.C)
  • Asus STRİX 2 GB GTX 960
  • 8 GB Ram
  • Asus P5G41T-M LX
  • WD Green 2 TB HDD
  • Cooler Master GX 650 PSU

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu 2 haftaya kadar bir şey yoktu. İşlemci değil sorun. Testi izle. Yaklaşık 1 ay önce çekmiştim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Soldaki test Harddiski ilk aldığım zaman yapılmıştı. Sağdakini ise şimdi yaptım. HDD de bariz bir şekilde performans düşmesi mevcut. Oyunlarda HDD ışığıda neredeyse devamlı olarak yanıyor. HDD olabilir mi?
Adsız.jpg

@Recep Baltaş @MF @THE_MILLER @Murat5038

Hangi parçanın sorunlu olduğunu bulabilsem, onu garantiye göndereceğim. Ama emin olamıyorum hangisinde sorun olduğuna dair.

Son düzenleme:
Parçaları garantiye verdim. Hem harddiski hemde ekran kartını. 2 hafta oldu vereli. Bekliyorum şu anda.

Parçalar geri geldi. İkisinde de sorun yok diyip yollamışlar. Eve geldim, sorun devam ediyor.

Ne yapsam diye düşünüyordum. Ne olacaksa olsun diyip Ekran Kartın'a ciddi derecede O.C yaptım. Tekrar oyuna girdim, aşırı derece takılmalar oldu. Sonra GPU Tweak'dan tabloyu inceledim. Power Target'de çok fazla sarsıntılar olmuş. Sürekli iniş ve yükseliş yaşamış. Galiba PSU ile ilgili bir sorun var dedim. Mantıklı değildi ama işlemciye sadece O.C yapmıştım. Yanında biraz da Voltaj vereyim dedim. BIOS'tan işlemciye ufak çaplı biraz V'lar verdim. Normalde çalışırken kasadan gelen cızırdama bir anda kayboldu. Merakla GTA 5'i açtım. Sorunum düzelmiş. Şu anda iki mantıklı açıklama var. Ya işlemciye Voltaj verince, işlemcinin potansiyeli arttı ve bu yüzden bilgisayar rahatladı. Ya da PSU'dan bileşenlere daha fazla elektrik gelmeye başlayınca ekran kartı istediği gücü sağlamaya başladı. Yaklaşık 4 aydır normal kullanırken neden böyle bir şey yapma gereği duydu bilgisayar, anlamıyorum. Ama sonuç olarak işlemciye Voltaj verince sorunum düzeldi. Konu kilitlenebilir.

Not: Cooler Master GX 650 PSU kullanıyorum. PSU, garantiye gitmeli ise lütfen bildirin. Çünkü durduk yere oldu. Şimdi sorun düzeldi ama, eskiden böyle bir sorun yoktu. Yada hiçbir şey yapmayıp bilgisayarı kullanmaya devam edeceğim. :)

İşlemci Voltaj sonrası HD Tune sonuçları da düzeldi. Hatta ilk gününden daha iyi sonuçlar verdi. :)
Ekran Görüntüsü (25).jpg

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı