Stuttering ile FPS düşmesi arasındaki fark nedir?

Makaleler
6
Yer
Starling City
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci;
R5 5600 - 4.7 GHz OC

Fan;
ID-COOLING SE-224-XT White

Anakart:
Gigabyte B550M DS3H

Ekran Kartı;
PowerColor Red Devil RX 6700 XT

Bellek;
GSKILL RipjawsV 4x8GB Siyah 3200Mhz DDR4 CL16

Depolama SSD;
Patriot Burst 480GB 560/540 MB/s
Samsung 870 Evo 250GB 560/530 MB/s
Kioxia Exceria G2 1TB 2100/1700 MB/s

Kasa/Güç Kaynağı;
GameGaraj NEO 202 Beyaz
MSI MPG A750GF 750W 80+ Gold
Meslek
Green Arrow
Ekran kartı veya işlemci sıcaklığı belli bir seviyenin üzerine çıktığında bilgisayarın, o parçayı soğutmak amacıyla kullanım oranını birkaç saliseliğine düşürdüğünde oluşan anlık FPS azalmasının FPS düşmesi, eski ve düşük dönme hızına sahip bir HDD kullandığımızda veya oyunun kullanması gerektiği RAM miktarı kadar RAM kullanamaması ile oluşan anlık donmalara ise stuttering dendiğini biliyorum. FPS düşmesi ve stuttering in aynı olaya verilen 2 farklı isim olabileceğini de düşündüm ama arasında çok fark var. 7 senelik laptopumun 7 senelik 5400 RPM dönüş hızına sahip HDD'sini kullanıyorum. HDD'den dolayı anlık donma yaşadığımda sanki FPS anlık 0 oluyor. Yani FPS düşmüyor oyun takılıyor. Ama ekran kartı 95 derecelere çıktığında FPS'im 60tan 30'lara düşüyor. Bu konu stuttering veya FPS düşmesi çözümü ile alakalı bir konu değil. Bildiğim kadarıyla FPS düşmesi ve stuttering arasındaki farkı açıklamaya çalıştım. Yanlışım var ise bilgisi olanlar lütfen düzeltsin. FPS düşmesi ile stuttering arasındaki farkı merak ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Stuttering daha çok %1 ve %0.1 FPS değerleri ile ilgili. FPS'in yüksek bile takılma hissi yaşıyorsan buna stuttering diyoruz ki genelde CPU darboğazında yaşanan bir sorundur kendisi. FPS drop ise sabit veya yakın giden FPS değerlerinin aniden veya bir süreliğine ciddi anlamda düşmesine verilen isim. Stuttering ile arasındaki fark FPS'in tamamen sıfırlanması veya ciddi anlamda anlık olarak düşmesi ile ilgili. Stuttering devamlı olduğu için FPS'in sürekli düşükmüş gibi hissettirir ancak FPS drop yediğinde anlık olarak veya 3-4 saniye boyunca düşüşü farkedersin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı