Şu an PC toplanır mı?

furkan010

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar PC toplama aşamasındayım. Öncelikle hazır bir sistem almak mı? Yoksa toplamak mı? Şu anki fiyatlara bakarsak beklemeli miyim, yoksa şu an tam zamanı mı?

Şu an piyasa fena değil hazır sistem alırsan daha iyi olur daha ucuza gelir hatta bazen influncerlar ile iş birliği yapıyorlar onları da takip edersen çok daha ucuza gelir

Hazır sistemlerde kampanyalar oluyor. Hatta Nvidia ekran kartı + AMD işlemcili sistemler gayet uygun fiyatlı olabiliyor.

dediğiniz gibi şuan ki zamanda bana da hazır sistemler daha uygun gibi geldi. Eskiden bu durum farklıydı, şuan ise ellerinde bulunan stoklardan dolayı daha uyguna sistemler toplanıyor.
kafama takılan diğer soru ise Amd ekran kartı mı yoksa Nvidia mı

Hazır sistem çok daha ucuza geliyor. Ekran kartı olarak RTX gibi özelliklerden yararlanmak istiyorsan NVIDIA, saf güç istiyorsan AMD. İşlemci olarak kişisel tercihim AMD fakat sana kalmış.

dediğiniz gibi şuan ki zamanda bana da hazır sistemler daha uygun gibi geldi. Eskiden bu durum farklıydı, şuan ise ellerinde bulunan stoklardan dolayı daha uyguna sistemler toplanıyor.
kafama takılan diğer soru ise Amd ekran kartı mı yoksa Nvidia mı
Hikayeli oyun oynamıyorum diyorsan amd ama dlss destekli oyunlarda nvidia farkını koyuyor

işlemcide kesinlikle amd kullanmayı düşünüyorum. Sadece ekran kartında kararsızım. hikayeli ve fps oyunlarını oynuyorum. bu ikisini baz alırsak sanırım nvidia tarafını seçeceğim.

Kendin toplarsan aşağı yukarı aynı özelliklerde bir bilgisayara 5000tl daha fazla ödersin. 33-40 aralığında 7500F işlemcili ve 7800xt, 4070super ekran kartlı bilgisayarlar bulabiliyorsun. Daha uygun bir şeyler düşünürsen 12400f 4060ti'lı bir sistemi 22-23bin tl civarında alabiliyorsun kasa ve psu çok iyi olmayabilir ama f/p olarak düşünürsen bence almaya değer.

işlemcide kesinlikle amd kullanmayı düşünüyorum. Sadece ekran kartında kararsızım. hikayeli ve fps oyunlarını oynuyorum. bu ikisini baz alırsak sanırım nvidia tarafını seçeceğim.
Bütçe söylemeniz gerekiyor. Eğer bütçeniz yetiyorsa bence 7500f ve 4070super ikilisinin bulunduğu bir hazır sistem alın 37-40k civarlarında fiyatı oluyor ama çok memnun kalırsınız.

İşlemcide kesinlikle AMD kullanmayı düşünüyorum. Sadece ekran kartında kararsızım. Hikayeli ve FPS oyunlarını oynuyorum. Bu ikisini baz alırsak sanırım NVIDIA tarafını seçeceğim.

NVIDIA kartları pahalı olduğu için 30 35k gibi bir fiyat aralığında veya daha altında AMD kartlara yönelmelisiniz.
40k olursa 4070s bulursunuz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı