Şu an sistem toplamak vs yeni serileri beklemek

Fark olacağına dair söylentiler var fakat sizin dediğiniz gibi bir fark yani 3060'ın 2080 Ti'dan daha güçlü olması gibi bir şey söz konusu olamaz. Bu fark piyasada henüz satılmamış oldukça fazla sayıdan 2000 serisi stoklarını çöpe atmak olur. 2080 Ti'ın 3070 ile kafakafaya olması bile büyük başarı olur.
Doğrudur, ben sadece öyle bir yazı okumuştum, tabiki doğru olup olmadığını bilemiyorum. Peki sizin düşünceniz ne görseldeki sistemi toplamam şuan mantıklı mı, beklemeli miyim?

Herkese merhaba. Yakın bir süre içerisinde yeni bir sistem toplamayı düşünüyorum. Üst sınıf bir oyun bilgisayarı topladığım için de haliyle aklıma başlıktaki soru geldi. Tam olarak ne zaman yeni CPU ve GPU'lar çıkacak onu da bilmiyorum. Sizce aşağıda belirttiğim, almayı düşündüğüm sistemi alınır mı, yoksa yeni çıkacak seriler için beklemeli miyim? Bir sorum da eğer bekle diyorsanız ne kadar süre beklemem gerekir belirtirseniz sevinirim. Teşekkürler.
Eki Görüntüle 621753

Şu anda RTX 2060 bile alsanız sizi 3-4 yıl idare eder. Hem doların ne olacağı belli değil. Yeni serileri beklemenize gerek yok. Boşa para ve vakit kaybı olur.

980=1060
1080=2060
Bağıntısına göre muhtemelen 2080=3060 olacaktır ama burada Ray Tracing performans farkı daha fazla olabilir çünkü 2000 serisi kartların RT performansı baya kötü.

Dolar ne olur yeni kartlar ne fiyata çıkar bilmiyorum ama bence bekleyin.

Doğrudur, ben sadece öyle bir yazı okumuştum, tabii ki doğru olup olmadığını bilemiyorum. Peki sizin düşünceniz ne görseldeki sistemi toplamam şu an mantıklı mı, beklemeli miyim?

Ekonomist değilim tabii ama dolar kuru uzun zamandır yatay bir seyirde. Çok acil almam gerek demiyorsanız NVIDIA 3000 serisini görmekte fayda var. NVIDIA uzun süredir rakipsiz ekran kartları üretiyordu. AMD'nin işlemci sınıfında Intel'e yaptığını ekran kartı sınıfında da NVIDIA'ya yapmayı planlıyor gibi görünüyor. Bu da NVIDIA'nin 3000 serisi ekran kartı fiyatlarına büyük ölçüde etki edecektir diye düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı