Şu an sistem toplamak vs yeni serileri beklemek

FabbLeD

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba. Yakın bir süre içerisinde yeni bir sistem toplamayı düşünüyorum. Üst sınıf bir oyun bilgisayarı topladığım için de haliyle aklıma başlıktaki soru geldi. Tam olarak ne zaman yeni CPU ve GPU'lar çıkacak onu da bilmiyorum. Sizce aşağıda belirttiğim, almayı düşündüğüm sistemi alınır mı, yoksa yeni çıkacak seriler için beklemeli miyim? Bir sorum da eğer bekle diyorsanız ne kadar süre beklemem gerekir belirtirseniz sevinirim. Teşekkürler.
sistem.png

Yeni parçaları beklerken dolar kurunun 8 üzeri olabileceği ihtimali ile bütçenizi ona göre ayarlamayı unutmayın. Dolarda kalın.

Evet dediğiniz doğru, fakat yeni çıkacak olan 3000 serisi ekran kartlarla 2000'ler arasında uçurum olacak diye okumuştum. 3060'daki RT, 2080 Ti'dan bile daha yüksek seviyede olacakmış. Dolar artıyor ama bu kadar fark olacakken de 2 ay beklemek daha mantıklı gibi.

Evet dediğiniz doğru, fakat yeni çıkacak olan 3000 serisi ekran kartlarla 2000'ler arasında uçurum olacak diye okumuştum. 3060'daki rt, 2080 Ti'dan bile daha yüksek seviyede olacakmış. Dolar artıyor ama bu kadar fark olacakken de 2 ay beklemek daha mantıklı gibi.

3060 2080'den güçlü olacak ama daha da pahalı olacak oda bütçenizi asmaz mı?

Evet dediğiniz doğru, fakat yeni çıkacak olan 3000 serisi ekran kartlarla 2000'ler arasında uçurum olacak diye okumuştum. 3060'daki rt, 2080 Ti'dan bile daha yüksek seviyede olacakmış. Dolar artıyor ama bu kadar fark olacakken de 2 ay beklemek daha mantıklı gibi.

Fark olacağına dair söylentiler var fakat sizin dediğiniz gibi bir fark yani 3060'ın 2080 Ti'dan daha güçlü olması gibi bir şey söz konusu olamaz. Bu fark piyasada henüz satılmamış oldukça fazla sayıdan 2000 serisi stoklarını çöpe atmak olur. 2080 Ti'ın 3070 ile kafakafaya olması bile büyük başarı olur.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı