Şu anda araba almak mantıklı mı?

Araçları baz almadan cevabım: Zaten her aracın fiyatı kendi çapına göre neredeyse aynı oranda yükselip azalıyor. Sadece gelir yükselmiyor. Kafanızda varsa değiştirin gitsin. Alacağınız araçtan da memnun kalacaksınız gibi görünüyor. Piyasasını bilmem.

2016 model araç için kilometresi çok az kapış kapış alırlar. Taigo yeni model araç şifa gibi gelecektir ama o da kullanıcı arabası. Satışı dediğim gibi biraz ağır. Galeriler uzak durmaz ama bu araçlardan. Satacağın zaman biraz beklersin sadece.
Evet yarın ekspertiz yaptırıp galeri galeri gezmeyi düşünüyorum hata boya falan yok araçta ama garanti olsun tarcanlarda yaptıracağım. Benim aracımı geçen sene yetkili servis çağırdı ve hava yastığını değişmesini söylediler takata olayından dolayı bu bana bir sıkıntı yaratır mı yani satışta bir zorluk yaşatır mı airbag normalde açmamıştı yetkili servisi de değişmişti onunla ilgili bir belge alıp gitmeli miyim

Yani haklısınız şu anda kullandığım araba c segment hatta o yıllardaki octavia ile iç kısmı neredeyse aynı ama 8 yılını dolduracağı için değiştirmeye çalışıyorum
Hocam aracı siz alıp siz kullanacaksınız kendi paranızla bu sebepten aklınızı bulandırmak istemem ancak full paket clio'larda bile gelen elektronik park freninin bu araçta gelmemesi bence 2025 yılında garip. Bazı insanlar özellikle mekanik el freni olan araçlara yöneliyor onlardansanız saygım sonsuz ancak ben olsam tercih etmezdim fakat lütfen bu söylediklerim kararınızı etkilemesin, aynı şekilde başka arkadaşların dedikleri de. Bu arada MG markasının araçlarını araştırmanızı öneririm, malzeme kalitelerini başarılı buluyorum ve epey güzel garanti süreleri veriyorlardı diye hatırlıyorum.

Skoda Rapiq'i 10 15 günde satamazsınız şu an değiştirmek büyük bir kumar olur sizin için 2 3 ay bekleyin öyle değiştirin.

Ayrıca taigo fiyatını hak eden bir araba değil gereksiz pahalı.

2016 model araç için kilometresi çok az kapış kapış alırlar. Taigo yeni model araç şifa gibi gelecektir ama o da kullanıcı arabası. Satışı dediğim gibi biraz ağır. Galeriler uzak durmaz ama bu araçlardan. Satacağın zaman biraz beklersin sadece.

Km'si az diye daha hızlı satılmıyor. 2021 yılında 2011 model 60 binde ki Corolla'yı 10 15 gün beklemiştik alan çıkmamıştı alacağımız arabayı bulduğumuz için arabam.com'a satmıştık. Corolla piyasada ona göre çok daha hızlı giden bir araç ve Km'si de düşüktü. Hatta Km'si düşük olan araçlar daha da yavaş satılıyor çünkü alıcı 17.000 2016 model bir araba almaktansa 50.000 de olsun 2020 model olsun kafasıyla bakıyorlar.

Hocam aracı siz alıp siz kullanacaksınız kendi paranızla bu sebepten aklınızı bulandırmak istemem ancak full paket Clio'larda bile gelen elektronik park freninin bu araçta gelmemesi bence 2025 yılında garip. Bazı insanlar özellikle mekanik el freni olan araçlara yöneliyor onlardansanız saygım sonsuz ancak ben olsam tercih etmezdim fakat lütfen bu söylediklerim kararınızı etkilemesin, aynı şekilde başka arkadaşların dedikleri de. Bu arada mg markasının araçlarını araştırmanızı öneririm, malzeme kalitelerini başarılı buluyorum ve epey güzel garanti süreleri veriyorlardı diye hatırlıyorum.

Mg HS model aracı test etmiştim Çinli olmasınında etkisiyle çok beğenmemiştim ben.

Evet yarın ekspertiz yaptırıp galeri galeri gezmeyi düşünüyorum hata boya falan yok araçta ama garanti olsun tarcanlarda yaptıracağım. Benim aracımı geçen sene yetkili servis çağırdı ve hava yastığını değişmesini söylediler takata olayından dolayı bu bana bir sıkıntı yaratır mı yani satışta bir zorluk yaşatır mı airbag normalde açmamıştı yetkili servisi de değişmişti onunla ilgili bir belge alıp gitmeli miyim?

Değişen boyasını azdan çoktan biliyorsunuzdur zaten ciddi düşünen olursa ekspere o şekilde sokarsınız. Airbagde bir problem oluşturmaz. Daha çok galerilerde takas edebileceğiniz araçlara bakın çok öldürür galerilerde araçları. Trink sat, vava cars gibi yerlerden de teklif alın.

Son düzenleme:
Mg HS model aracı test etmiştim Çinli olmasınında etkisiyle çok beğenmemiştim ben.
Tabii saygı duyarım ancak bir gün çin önyargınız kırılırsa ve elektrikli araç düşünürseniz BYD araçları da önerimdir, şahsi düşüncem Tesla'yı devirme potansiyeline sahip tek marka. Bu arada MG ingiliz markası diye biliyorum, Volvo gibi Çin'e satıldı sadece. Hangi aracı alacaksanız alın ama otobanda (tercihen rüzgarlı yollarda) sürüşünü test edin, özellikle b segment yüksek araçlarda yol tutuşu aerodinami sorun olabiliyor. Harici olarak yol sesi ve yalıtım problemlerine de dikkatli olmak lazım (VW bu konuda ziyadesiyle başarılı ancak denemekten zarar gelmez.)

Tabii saygı duyarım ancak bir gün Çin önyargınız kırılırsa ve elektrikli araç düşünürseniz byd araçları da önerimdir, şahsi düşüncem Tesla'yı devirme potansiyeline sahip tek marka. Bu arada mg İngiliz markası diye biliyorum,

Evet mg İngiliz kökenli ama şu an tamamen Çin markası oldu diye biliyorum. Cherry'e göre daha masum duruyor uzun kullanımda her şey belli olacaktır. Tesla denilen aracı neden bu kadar abartıyorlar anlamadım, malzeme kalitesi falan iyi değil her tarafı sert plastik. Bugün elektrikli araba alacak olsam ben muhtemelen ioniq 5 ya da ssang young torres düşünürdüm.

Evet yarın ekspertiz yaptırıp galeri galeri gezmeyi düşünüyorum hata boya falan yok araçta ama garanti olsun tarcanlarda yaptıracağım. Benim aracımı geçen sene yetkili servis çağırdı ve hava yastığını değişmesini söylediler takata olayından dolayı bu bana bir sıkıntı yaratır mı yani satışta bir zorluk yaşatır mı airbag normalde açmamıştı yetkili servisi de değişmişti onunla ilgili bir belge alıp gitmeli miyim?

Yetkili servise ait bir fatura varsa bulundur yanında. Satacağın kişi bunu kendisi test edip bakıp veya expertize sokup öğrenmesin sen önceden bildir. Ama bir sorun yaşamazsın veya fiyata engel olacak bir şey olmaz. Yetkili serviste orijinal bir şekilde yaptırdığın bir şey de sorun olmaz. Tabii hata boya sök tak değişenden bahsetmiyorum. Her zaman dürüst olmakta fayda var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı