özgün deniz
Megapat
- Makaleler
- 1
Hocam laptop mantığına baktığımızda ikisi aynı anakart üstünde ancak görüntü çıkışları dahili GPU'ya bağlıdır mesela harici ekran kartını devre dışı bıraktığınızda bilgisayar etkilenmez standart şekilde çalışır ama dahiliyi devre dışı bıraktığınızda çözünürlük bozulur ve harici ekran kartı devre dışı kalır. Mesela laptoplarda dahili ekran kartı driveri yüklenmeden harici yüklenemez ve hata olarak arkadaşın başlıkta belirttiği hatayı alır.
Merhaba bugün GTX 1060 ekran kartı aldım ama monitörüm VGA girişli olduğu için anakarta taktım sürücüyü kurdum ve oyunlara sağ tık yaptığımda ekran kartı ile başlatabiliyordum, sonra format attım, tekrar sürücüyü kurdum ve başlıktaki hatayı verdi. NVIDIA denetim masasını açamıyorum ve oyunlara sağ tıkladığımda artık seçemiyorum. Lütfen dönüştürücü al diyen arkadaşlar yorumunu belirtmesin. Formattan önce de anakarta bağlıydı ve oluyordu. Sorunun çözümü nedir?
Aygıt yöneticisindede görünüyor ekran kartı.
Merak ettiğim PCI-E arabirimi anakart ile iletişime geçebilecek mi bana da saçma geliyor ama işte PC'yi buldum kurulum yapmam gerek.Laptoplarda mantık farklı ama hocam. İki kart da monitöre bağlı halihazırda ama PC ekran kartları böyle üretilmiyorlar. Harici ekran kartları anakart üzerinden görüntü vermezler. BIOS da gördüğünüz ayarlar öncelik ayarları. Seçtiğinizde anakart üzerindeki görüntü slotunun devre dışı kalıp kalmayacağını ayarlıyorsunuz. Anakart üzerindeki slota bir yol olsaydı zaten ekran kartları üzerinde çıkış olmazdı. Laptop ekran kartları böyle değiller.
Eki Görüntüle 916792
Bu kartlar zaten monitöre bağlanıyorlar. Monitör hem anakarta hem de bunlara bağlı gibi çalışıyor.
Eki Görüntüle 916794
Bu reisler notebook için tasarlanmadılar. Öyle bir yol olsa zaten 4-5 tane delik açmazlar güzelim kartlara.
Aslında imkansız bir şey gibi gözükmüyor görüntüyü dahiliden alıp oyunlarda ekran kartını kullanmak bir nevi laptoplara benzer sistem. Format için BIOS'tan ayar değiştirdiniz mi? Bir de aygıt yöneticisinden fotoğraf atar mısınız?
Hocam şakamı yapıyorsunuz siz ekrana görüntüyü ekran kartından vereceksiniz tabii ki dahili GPU yok ise.
Bu şuan ki görünen değil mi? Şuan ki görünen ise aygıt yöneticisinden GTX 1060 driverini kaldırın ama bu sürücü yazılımını sil diyip kaldırıldıktan sonra interneti kesin sizin internetten indirdiğiniz driveri kurmayı deneyin sonucu çok merak ediyorum. Olmassa DDU ile Amd dahil bütün grafik sürücülerini kaldırıp baştan kurun.
Bu şu anki görünen değil mi? Şu anki görünen ise aygıt yöneticisinden GTX 1060 driverini kaldırın ama bu sürücü yazılımını sil deyip kaldırıldıktan sonra interneti kesin sizin internetten indirdiğiniz driveri kurmayı deneyin sonucu çok merak ediyorum. Olmazsa DDU ile AMD dahil bütün grafik sürücülerini kaldırıp baştan kurun.
Yeni Windows sürümlerinde "run with graphic Processor" seçeneğini kaldırdılar ( ne alakaysa bilmiyorum). Grafik ayarları menüsünden uygulamayı gözat butonundan seçerek varsayılan ekran kartını ayarlayabiliyorsun. Ama görüntüyü nasıl alacaksın orasını çözemedim. Hele geçmişte ekran kartından nasıl görüntü aldığını hiç çözemedim.
Çözümü buldım yani biri yazmış grafik ayarlarından seçebiliyorum.
Şimdi 1060 üstünden oyun oynuyorsunuz FPS kaybı vs. ne alemde ben imkansız olmadığını çalışabileceğini biliyordum ancak canlı denemedim. DeneyeceğimÇözümü buldım yani biri yazmış grafik ayarlarından seçebiliyorum.
Almak.
Almak istediğim cevap buydu soruyu biraz yanlış sormuşum kusura bakmayın ben oyun oynamak için sormuştım teşekkür ederim.
Hocam benim de bu konuyla ilgili makalem var. Laptoplar için yapsam da masaüstünde de oyunlar için değiştirmede var. Ama sizinki GTX 1060. Onboard ekran kartını devre dışı bıraksanız direkt zaten her yerde 1060'ı kullanır. Veya makalemdeki gibi NVIDIA Denetim Masası'ndan seçmenize gerek kalmadan otomatik olarak oyunlarda 1060'ı kullanmasını sağlayabilirsiniz.
Hocam benim de bu konuyla ilgili makalem var. Laptoplar için yapsam da masaüstünde de oyunlar için değiştirmede var. Ama sizinki GTX 1060. Onboard ekran kartını devre dışı bıraksanız direkt zaten her yerde 1060'ı kullanır. Veya makalemdeki gibi NVIDIA Denetim Masası'ndan seçmenize gerek kalmadan otomatik olarak oyunlarda 1060'ı kullanmasını sağlayabilirsiniz.
Rehber: Onboard Ekran Kartı Yerine Harici Ekran Kartı Kullanma
Dizüstü bilgisayarlarda genelde Onboard ekran kartı kullanılır, bu da masaüstünde performansınızı düşürecektir. Çoğu insan da Onboard'ı kapatıp harici ekran kartını kullanmak isteyecektir. Ama internette o kadar araştırıp hiçbir şey bulamıyor genelde insanlar. Şimdi size bunu detaylı olarak...www.technopat.net
İmkansız dediğin şeyde senin çözümün var iyi mi?