Su dökülen laptopa ne yapılmalı?

Topavuran5261

Femtopat
Daha fazla  
Laptoba su döküldü. Altını açtım, ıslaklığını bezle aldım. Daha sonra altına bez koyarak yaklaşık 18 saat beklettim. Şu an şarja taktım. Açma tuşuna bastığımda açılma sesi (fan sesi) geliyor, ancak ekran gelmiyor. Sorun nerede olabilir?

Oksitlenme olmuş olabilir, döküldüğünde cihazı ters çevirip suyun dışarı akmasını sağlamak gerekirdi. Garantisi yoksa arka panel açılıp içindeki ıslaklık kontrol edilip bezle silinebilirdi.

Yine garantisi yoksa aç arka paneli içini bi kontrol et gözle görülebilir bir oksitlenme olabilir mi?
Birde marka model verebilir misin?

Keşke ürünü açmasaydınız, bu tarz sıvı temasları kuruma sırasında buharlaşma ve oksidasyona sebep olur. Sıvı teması sonrasında servise götürmüyorsanız cihazı açmadan önce yapılması gereken şey ürünü tamamen kurutmadan anakartı söküp izopropil alkol ile yıkamak.

Sol kısma ESC tuşunun oralara USB giriş yerlerine de girdi.

Klavye kısmını ters çevirip ekrana su gelmemesi için bez koyup bekleseydin keşke hocam. Genelde su aşırı dökülmediyse bozulma meydana getirmez. Eğer çok anlayan biri değilsen daha fazla kurcalama garantiye gönder derim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı