Su korkusu nasıl aşılır?

Fronzy

Hectopat
Herkese iyi günler arkadaşlar. Yaklaşık 1 ay önce berbere gittim fakat yıkama esnasında su yuttum yaklaşık 20-25 saniye boyunca. Fakat hiç belli etmedim ama dışarıdan belli oluyor olabilir çünkü morarmıştım. Kafamı kaldırınca başım döndü gözlerimin önü karardı ve artık duş alırken bile kafama su gelince öyle bir daralıyorum ki artık travma etkisi gibi bir şey yarattı bende. Tekrardan berbere gitmem lazım ama korkuyorum artık herhalde saçımı hiç yıkatacağımı düşünmüyorum. Bu korkuyla nasıl başa çıkarım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese iyi günler arkadaşlar. Yaklaşık 1 ay önce berbere gittim fakat yıkama esnasında su yuttum yaklaşık 20-25 saniye boyunca. Fakat hiç belli etmedim ama dışarıdan belli oluyor olabilir çünkü morarmıştım. Kafamı kaldırınca başım döndü gözlerimin önü karardı ve artık duş alırken bile kafama su gelince öyle bir daralıyorum ki artık travma etkisi gibi bir şey yarattı bende. Tekrardan berbere gitmem lazım ama korkuyorum artık herhalde saçımı hiç yıkatacağımı düşünmüyorum. Bu korkuyla nasıl başa çıkarım?

Bende yüzme kursuna giderken yanlışlıkla havuza düşmüştüm ondan sonra kursu falan bırakıp bir daha denize, havuza girmemiştim. Hocam biraz klasik olacak ama kendini zorlandığın şeye maruz bırakman gerekiyor ben mesela suya girmeye çekinmeme rağmen o havuza gire gire işi çözmüştüm.

Hocam aynısını bende yaşadım şu şekilde çözdüm problemi ilk önce saçını yıkatacağın kişiye durumu açıklıyorsun çekinmene gerek yok bu konu normal bir konu anlayışla karşılayacaklardır ve sonra demen gereken şey şu abi ya da kardeşim yüzüme çok su gelmesin nefes alamıyorum falan de ardından saçını yıkamak için kafanı öne getirdiğinde çeneni boynuna yaklaştırabildiğin kadar yaklaştır bu sayede su gelse bile senin nefes almanı etkliemeyecek ki zaten önceden uyardığın için yüzüne su gelmeyecek bile.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı