Çözüldü Su sızıntısı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
3
Son günlerde yağan fazla yağmurdan dolayı odama su sızmaya başladı. Önceden de hafif bir sızıntı vardı ama çok umursamamıştım. Fotoğrafta da gözüken mermer kısmında bir tahta parçası vardı. Onu çıkardım en sonunda zaten kolayca çıktı. İyice şişmiş herhalde zaten sudan dolayı kolayca kırıldı. Sorunuma dönecek olursak ben bu sızıntıyı nasıl engellerim silikon mu sıkmam lazım? Tavsiyeleriniz nelerdir?

Sızıntı.PNG

Çözüm
Merhaba. Şu anda aklımda kalan belirli markaları yok şu anda, ama örneğin Koç-taş'da satılan şeffaf silikon markaları oldukça iyi markalardır ve istenilen kalitededir. Kışa girerken bunlardan kullanmıştım. Örneğin bunların rengini seçerken çekomastiği gri renkte, çimentoyu beyaz yerine gri renkte ve silikonu şeffaf renkte seçmezseniz dışardan veya içeriden çekilince göze pek hoş görünmeyecektir. Renk seçiminde özellikle buna dikkat edin. Kolay gelsin.
Merhaba. Su sızıntısını önlemek için silikon veya çekomastik kullanmanız veya evde beyaz çimentonuz varsa az miktardaki su ile bulamaç yapıp o bölgeye paralel sürmeniz lazımdır. Ancak hem çekomastik/silikon hem beyaz çimentonun ilk sürüldüğü andan kuruyuncaya kadar suyla hiç temas etmemesi lazımdır, çünkü asıl niteliği su temasında kolayca bozulabilir. Bu yüzden önce bu bölgeyi silip kurutarak ve su gelmesini önelyecek şekilde bariyerledikten sonra bu işlemi yapabilirsiniz. Kolay gelsin.

Merhaba. Su sızıntısını önlemek için silikon veya çekomastik kullanmanız veya evde beyaz çimentonuz varsa az miktardaki su ile bulamaç yapıp o bölgeye paralel sürmeniz lazımdır. Ancak hem çekomastik/silikon hem beyaz çimentonun ilk sürüldüğü andan kuruyuncaya kadar suyla hiç temas etmemesi lazımdır, çünkü asıl niteliği su temasında kolayca bozulabilir. Bu yüzden önce bu bölgeyi silip kurutarak ve su gelmesini önelyecek şekilde bariyerledikten sonra bu işlemi yapabilirsiniz. Kolay gelsin.

Cevap için teşekkür ederim. Önerdiğiniz model nedir silikonlarda? Yoksa hepsi aynı işi görür mü?
Alçı ya da yapmazsanız silikon gerekiyor. Bu haliyle tek yapılacak şey o. Kapının altında köpük yok belli ki.

En yakın zamanda silikon alıp silikon çekeceğim mecbur. Cevap için teşekkürler.

Merhaba. Şu anda aklımda kalan belirli markaları yok şu anda, ama örneğin Koç-taş'da satılan şeffaf silikon markaları oldukça iyi markalardır ve istenilen kalitededir. Kışa girerken bunlardan kullanmıştım. Örneğin bunların rengini seçerken çekomastiği gri renkte, çimentoyu beyaz yerine gri renkte ve silikonu şeffaf renkte seçmezseniz dışardan veya içeriden çekilince göze pek hoş görünmeyecektir. Renk seçiminde özellikle buna dikkat edin. Kolay gelsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı -1 Eksi
Çözüm

Teşekkür ederim. Mastik yerine silikon tercih edeceğim. Mastikler pek dayanıklı değilmiş.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı