SU630 depolama amaçlı kullanılır mı?

• Konuyu başlatan dutyd
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 20
  • Görüntüleme 945

dutyd

Kilopat
Merhaba arkadaşlar. Şu an sistemimde rezalet bir SSD var, SU630 480 GB, ve yeni bir M.2 SSD aldım. Bunu da atmak istemiyorum. M.2 SSD'ye Windows'u kurup, oyunlarımı yüklesem, bu SU630 yedek depolama olarak boşta kalsa sıkıntı yapar mı?

Hocam SU630 bende kullanıyorum. Dün gece saat 3'te açtığım bir forumda bir arkadaş kronik sorunlu bir SSD modeli demişti. Kişiden kişiye satın aldığı SSD'ye göre değişir ama.
Evet sorunlu bir model. Ama depolama amaçlı kullanıldığında pek sorun çıkarmaz.

Sorunlu oldugunu nasıl anlarım?

Bu ekran görüntüsündeki uygulamayı indirip kurun sonra alta eklediğim şekilde devam edin.

1616487520108.png

Uygulama ekranı geldikten sonra hız testi yapacağınız diski seçin.

1616487731542.png

Daha sonra kırmızı içine aldığım kutucuğa basın ve işlemin bitmesini bekleyin. Tuşa bastığınızda oradaki bütün kutularda stop yazacak hiçbirine tıklamayın. İşlem kendi kendini kapatacaktır. Sadece bekleyin. İşlem bittikden sonra hiçbir şeye tıklamadan ekran görüntüsü paylaşın.

1616487698233.png

Evet sorunlu bir model. Ama depolama amaçlı kullanıldığında pek sorun çıkarmaz.

Hocam içine dosya aktarımı yine de yapılacak. Kronik sorun her kişide olmuyor. Kronik sorunu kendi hızından altlarda bir hız sağlaması oluyor. Normal bir SSD gibi hayatta uzun süre kalabilir. @dutyd hocam inşallah ömrü uzun olur. Diyebileceğim başka bir şey yok. Ekran görüntüsü atmanızı bekliyorum.

Dosya Ekleri

• 1616487569062.png
    1616487569062.png
    99 KB · Görüntüleme: 25
Kullanılır lakin içerisine önemli verilerinizi koymayın. SU630'un sağı solu belli olmaz. Bir gün canı ister, içerisinde ki verilerle beraber ölür. Açıkçası depolama için QLC SATA bir SSD alınacaksa Samsung'un QVO serisi veya da Seagate'in Q1 serisi SSD'leri alınabilir. SU630 çöpünden kat kat daha sağlam ve hızlılar.

Kullanılır lakin içerisine önemli verilerinizi koymayın. SU630'un sağı solu belli olmaz. Bir gün canı ister, içerisinde ki verilerle beraber ölür. Açıkçası depolama için qlc SATA bir SSD alınacaksa Samsung'un QVO serisi veya da Seagate'in Q1 serisi SSD'leri alınabilir. SU630 çöpünden kat kat daha sağlam ve hızlılar.

Öyle demeyin hocam. Kişiden kişiye. Alınan maldan mala değişir. Onunki kronikse benim SSD minde kornik olması gerekmiyor.

@Sydraaa Açıkçası SU630 direkt fabrikadan hatalı çıkan bir ürün. Hiçbir sorunsuz varyasyonu yok. Sorun yaşamadım diyen kişilerde bile bir gün sorun yaşatan bir SSD. Hatta SSD değil SSD taklidi yapan SD Card olur kendisi anca. :D

Maxio MAS0902A diye bir kontrolcüsü var. Maxiotek diye bir firmanın kontrolcüsü. Tek kelimeyle berbat kontrolcüler üreten bir firma. Bir tane adamakıllı kontrolcüsü yok adamların. Kontrolcüye yazdıkları Firmware'da leş gibi. ADATA'da bunların berbat kontrolcülerini kullanan bir firma. Almayın diyoruz o yüzden SU630 falan. Kullanılan kontrolcü leş gibi, kontrolcüye yazılan FW leş gibi, dış kasası desen dandirik bir plastik, daha say say bitmez. Isı sorunlarına, hızın 30 MB/s çıkmasına ve %100 disk kullanımına sebebiyet vermesine değinmiyorum bile.

İşletim sistemini geçtim depolama için bile kullanılmamalı. Aynı SMR HDD'ler gibi içerisine önemli veriler koyulmamalı. Oyun gibi basit veriler depolanabilir ancak. Önemli bir veri koyulmamalı içine.

@Sydraaa Açıkçası SU630 direkt fabrikadan hatalı çıkan bir ürün. Hiçbir sorunsuz varyasyonu yok. Sorun yaşamadım diyen kişilerde bile bir gün sorun yaşatan bir SSD. Hatta SSD değil SSD taklidi yapan SD Card olur kendisi anca. :D

Maxio MAS0902A diye bir kontrolcüsü var. Maxiotek diye bir firmanın kontrolcüsü. Tek kelimeyle berbat kontrolcüler üreten bir firma. Bir tane adamakıllı kontrolcüsü yok adamların. Kontrolcüye yazdıkları Firmware'da leş gibi. ADATA'da bunların berbat kontrolcülerini kullanan bir firma. Almayın diyoruz o yüzden SU630 falan. Kullanılan kontrolcü leş gibi, kontrolcüye yazılan FW leş gibi, dış kasası desen dandirik bir plastik, daha say say bitmez. Isı sorunlarına, hızın 30 MB/s çıkmasına ve %100 disk kullanımına sebebiyet vermesine değinmiyorum bile.

İşletim sistemini geçtim depolama için bile kullanılmamalı. Aynı SMR HDD'ler gibi içerisine önemli veriler koyulmamalı. Oyun gibi basit veriler depolanabilir ancak. Önemli bir veri koyulmamalı içine.
Peki ADATA bilmiyor mu sorununu? Neden düzeltmiyor?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı