Evet sorunlu bir model. Ama depolama amaçlı kullanıldığında pek sorun çıkarmaz.Hocam SU630 bende kullanıyorum. Dün gece saat 3'te açtığım bir forumda bir arkadaş kronik sorunlu bir SSD modeli demişti. Kişiden kişiye satın aldığı SSD'ye göre değişir ama.
Sorunlu oldugunu nasıl anlarım?
Evet sorunlu bir model. Ama depolama amaçlı kullanıldığında pek sorun çıkarmaz.
Bence hiçbir şey için kullanmayın. Kronik sorunlu model ne olacağı bilinmez.
Kullanılır lakin içerisine önemli verilerinizi koymayın. SU630'un sağı solu belli olmaz. Bir gün canı ister, içerisinde ki verilerle beraber ölür. Açıkçası depolama için qlc SATA bir SSD alınacaksa Samsung'un QVO serisi veya da Seagate'in Q1 serisi SSD'leri alınabilir. SU630 çöpünden kat kat daha sağlam ve hızlılar.
Peki ADATA bilmiyor mu sorununu? Neden düzeltmiyor?@Sydraaa Açıkçası SU630 direkt fabrikadan hatalı çıkan bir ürün. Hiçbir sorunsuz varyasyonu yok. Sorun yaşamadım diyen kişilerde bile bir gün sorun yaşatan bir SSD. Hatta SSD değil SSD taklidi yapan SD Card olur kendisi anca.
Maxio MAS0902A diye bir kontrolcüsü var. Maxiotek diye bir firmanın kontrolcüsü. Tek kelimeyle berbat kontrolcüler üreten bir firma. Bir tane adamakıllı kontrolcüsü yok adamların. Kontrolcüye yazdıkları Firmware'da leş gibi. ADATA'da bunların berbat kontrolcülerini kullanan bir firma. Almayın diyoruz o yüzden SU630 falan. Kullanılan kontrolcü leş gibi, kontrolcüye yazılan FW leş gibi, dış kasası desen dandirik bir plastik, daha say say bitmez. Isı sorunlarına, hızın 30 MB/s çıkmasına ve %100 disk kullanımına sebebiyet vermesine değinmiyorum bile.
İşletim sistemini geçtim depolama için bile kullanılmamalı. Aynı SMR HDD'ler gibi içerisine önemli veriler koyulmamalı. Oyun gibi basit veriler depolanabilir ancak. Önemli bir veri koyulmamalı içine.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.