Subaylık için mezuna kalmak vs astsubaylığa gitmek

Genelyamruk

Decapat
Daha fazla  
Sizce bu sene mezuna kalıp subaylık için çalışmak mı yoksa direkt olarak astsubaylık için gitmek mi? Fikirleriniz görüşlerinizi bekliyorum.

TYT sınavın iyi geçtiyse, astsubaylığa gitmeni tavsiye ederim. Ayrıca mesleğe başladıktan sonra astsubaylıktan subaylığa da geçmeyi deneyebilirsin.

Kuvvete bağlı. Kara ve Deniz astsubaylık pişman edebilir bu yüzden 1 sene daha Harp Okulu için hazırlanılabilir. Hava astsubaylıkta ise eğer astsubay olmakla ilgili için rahatsa her türlü tercih edilir.

Subaylık imkanı varsa astsubaylıkta sürünmenin anlamı yok.

Hocam imkan var derken şöyle 1 sene ders çalışıp da subaylığı kazanabilirim imkan bu şekilde mevcut.

TYT sınavın iyi geçtiyse, astsubaylığa gitmeni tavsiye ederim. Ayrıca mesleğe başladıktan sonra astsubaylıktan subaylığa da geçmeyi deneyebilirsin.

Hocam onu inceledim ama öyle bir şey yapacağıma 1 sene beklemek beni daha çok düşündürüyor subaylık için.

Kuvvete bağlı. Kara ve deniz astsubaylık pişman edebilir bu yüzden 1 sene daha harp okulu için hazırlanılabilir. Hava astsubaylıkta ise eğer astsubay olmakla ilgili için rahatsa her türlü tercih edilir.

Hocam ilk tercihim deniz ast ikinci tercihimde kara ast olarak çağırıldım hedefim deniz harpti fakat bu sene çalışmadım ve olmadı doğal olarak 1 sene beklemek beni düşündürüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam ilk tercihim deniz ast. ikinci tercihim de kara ast. olarak çağırıldım hedefim deniz harpti fakat bu sene çalışmadım ve olmadı doğal olarak 1 sene beklemek beni düşündürüyor.
Kara astsubaylık etinle kemiğinle asker olmak istemiyorsan çekilecek çile değil. Hava astsubaylık olmuyorsa 1 sene daha çalışıp harp okulu kazanmanı öneririm.

Hocam imkan var derken şöyle 1 sene ders çalışıp da subaylığı kazanabilirim imkan bu şekilde mevcut.

Hocam onu inceledim ama öyle bir şey yapacağıma 1 sene beklemek beni daha çok düşündürüyor subaylık için.

Hocam ilk tercihim deniz ast ikinci tercihimde kara ast olarak çağırıldım hedefim deniz harpti fakat bu sene çalışmadım ve olmadı doğal olarak 1 sene beklemek beni düşündürüyor.
Birinci sıranda deniz varsa yüksek ihtimal o gelir iki okul arası puan farkı çok yok, subaylığı 5 yıl okumak var bir de astsubaylığı 2 yıl okuyup subaylık denemek var tercih senin.

Kara astsubaylık etinle kemiğinle asker olmak istemiyorsan çekilecek çile değil. Hava astsubaylık olmuyorsa 1 sene daha çalışıp harp okulu kazanmanı öneririm.
Kara astsubaylık o kadar da zor değil bence.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı