Sürekli bu hatayı veriyor hiçbir şey kuramıyorum. Lütfen yardım edin. Linux Mint MATE 20.3 kurulu.
[CODE title="Kod"]Paket listeleri okunuyor... Bitti
E: Could not get lock /var/lib/apt/lists/lock. It is held by process 1660 (packagekitd)
N: Be aware that removing the lock file is not a solution and may break your system.
E: /var/lib/apt/lists/ dizini kilitlenemiyor
[/CODE]
Sürekli bu hatayı veriyor hiçbir şey kuramıyorum. Lütfen yardım edin. Linux Mint MATE 20.3 kurulu.
[CODE title="Kod"]Paket listeleri okunuyor... Bitti
E: Could not get lock /var/lib/apt/lists/lock. It is held by process 1660 (packagekitd)
N: Be aware that removing the lock file is not a solution and may break your system.
E: /var/lib/apt/lists/ dizini kilitlenemiyor
[/CODE]
systemctl stop packagekit (Olmazsa başına sudo koyarak deneyin.) komutu packagekitd servisini durduruyor böylece APT'yi kullanabiliyorsunuz, packagekitd yanlış hatırlamıyorsam sistem açıldıktan sonra güncelleme denetlemelerini hallediyor dolayısıyla sistem açıldıktan sonra bir süre başka yerlerden APT işleri halledilemiyor.
systemctl stop packagekit (Olmazsa başına sudo koyarak deneyin.) Komutu packagekitd servisini durduruyor böylece APT'yi kullanabiliyorsunuz, packagekitd yanlış hatırlamıyorsam sistem açıldıktan sonra güncelleme denetlemelerini hallediyor dolayısıyla sistem açıldıktan sonra bir süre başka yerlerden APT işleri halledilemiyor.