Çözüldü "Sudo apt update" komutunda "Could not get lock" hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Kirrik67

Hectopat
Daha fazla  
Sürekli bu hatayı veriyor hiçbir şey kuramıyorum. Lütfen yardım edin. Linux Mint MATE 20.3 kurulu.
[CODE title="Kod"]Paket listeleri okunuyor... Bitti
E: Could not get lock /var/lib/apt/lists/lock. It is held by process 1660 (packagekitd)
N: Be aware that removing the lock file is not a solution and may break your system.
E: /var/lib/apt/lists/ dizini kilitlenemiyor
[/CODE]

Son düzenleme:
Çözüm
Bu sorun çözülmüş görünüyor, aşağıdaki komutla uyarı ile ilgili dosyayı da silebilirsin.

Kod:
sudo rm -f /var/lib/command-not-found/commands.db.tmp

Sorunun temel nedeni şuradaki açıklamamdan kaynaklanıyor. APT Update çok uzun sürüyor

Şu komutla command-not-found'un apt dosyasını silersen bir daha bu hatayı almazsın. Bu sorun Türkçe gibi ASCII desteği olmayan yerellerde görülüyor.

Kod:
sudo rm -f /etc/apt/apt.conf.d/50command-not-found

Ayrıca Woeusb kurmana gerek yok, forumda Ventoy uygulmasını arat. Bu konuya farklı bir paket kurulumu için devam etmeyelim.
Sürekli bu hatayı veriyor hiçbir şey kuramıyorum. Lütfen yardım edin. Linux Mint MATE 20.3 kurulu.
[CODE title="Kod"]Paket listeleri okunuyor... Bitti
E: Could not get lock /var/lib/apt/lists/lock. It is held by process 1660 (packagekitd)
N: Be aware that removing the lock file is not a solution and may break your system.
E: /var/lib/apt/lists/ dizini kilitlenemiyor
[/CODE]
Could not get lock /var/lib/dpkg/lock-frontend - çözüm| Makdos Bilişim Teknolojileri buradaki yöntemleri bir deneyin isterseniz.

[CODE title="Kod"]
Kullanıcı:~$ ps aux | grep -i apt
root 644 0.0 0.1 129000 7772 ? Ssl 19:04 0:00 /usr/sbin/thermald --systemd --dbus-enable --adaptive
emre130+ 1458 0.0 0.0 0 0 ? Z 19:04 0:04 [get_apt_cache.p] <defunct>
root 2172 0.1 2.7 211156 109280 ? SNl 19:07 0:08 /usr/bin/python3 /usr/sbin/aptd
emre130+ 14828 0.0 0.0 11784 2484 pts/1 S+ 21:09 0:00 grep --color=auto -i apt
[/CODE] Bu çıktı.

systemctl stop packagekit (Olmazsa başına sudo koyarak deneyin.) komutu packagekitd servisini durduruyor böylece APT'yi kullanabiliyorsunuz, packagekitd yanlış hatırlamıyorsam sistem açıldıktan sonra güncelleme denetlemelerini hallediyor dolayısıyla sistem açıldıktan sonra bir süre başka yerlerden APT işleri halledilemiyor.

systemctl stop packagekit (Olmazsa başına sudo koyarak deneyin.) Komutu packagekitd servisini durduruyor böylece APT'yi kullanabiliyorsunuz, packagekitd yanlış hatırlamıyorsam sistem açıldıktan sonra güncelleme denetlemelerini hallediyor dolayısıyla sistem açıldıktan sonra bir süre başka yerlerden APT işleri halledilemiyor.

İşe yaramadı maalesef :(.

Restart attın mı?
Restart'tan sonra:
sudo su
systemctl stop packagekit
systemctl disable packagekit
apt-get upgrade -y && apt-get update

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı