Sünnet olmak insana zararlı mıdır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dostum... Çok basit, Avrupa ve bütün Amerika ölüyor mu? Onlar her gün penis kanseri ile mi uğraşıyorlar? Temiz bir adamsan tamam işte, bitti gitti.

Dostum konudan bağımsız olarak söylemeliyim ki, dediğin saçma geldi.
Amerika her gün kan kanseri ile uğraşmıyorsa böyle bir ihtimalin olmadığı anlamına gelmez.
Sadece olasılık düşer ya da yükselir.
Yanlışsam düzelt lütfen.
 
Kendim de çocuk sağlığı hemşireliği alanında uzmanlık yapıyorum. Makaleler ışığında konuşurum bu tarz konularda. Söz konusu olayda ise yayımlanan raporlarda riskler ve sünnetin yararları kıyaslandığın da yararların daha ağır bastığı ve yenidoğan döneminde uygulanmasının daha ileri yaş dönemlerine göre daha az risk taşıdığı belirtilmiştir. Google Akademi'de 2018 tarihli pediatrik üroloji bültenini tarayabilirsiniz.

Doğrudur hocam. Bir ara ekşi sözlükte de sünnet konuşu konuşulmuştu o zaman ben de biraz araştırma yapmıştım. İleri yaştaki hastalıklarda görülme sıklığını azalttığı düşünülüyordu ve bu yüzden tavsiye ediliyordu. Ama sırf bundan dolayı sünnet kesinlikle doğrudur gibi bir perspektife oturmak bana yanlış geliyor.

Eğer ileride çocuğum olursa, ileride karşılaşabileceği hastalıkların ihtimalini düşürmek için ya da dini inanç gereği sünnet ettirmek bana mantıklı gelmiyor. Reşit olunca istediği değişimi yaptırabilir vücudunda.

Birçoğumuz ilkokulda sünnet olmuşuzdur, bazıları daha erken, hatta bazıları daha bebekken sünnet ediliyor. Eğer bana sorulmuş olsaydı ben kabul etmezdim.
 
Sünnet olmayanı adam yerine koymazlar.
 
KV ilk 97 bölüm Türk dizi tarihinin en iyi dizisidir diyerek konuyu kapayalım bence 😂 😂. Hem bu konuda hemfikir kişi sayısı daha fazladır büyük ihtimalle.
Hocam ilk 97 çoktan bitti.
KV Pusu başladım ben de.
İlk 97 > Türk dizi tarihi.
 
Dostum konudan bağımsız olarak söylemeliyim ki, dediğin saçma geldi.
Amerika her gün kan kanseri ile uğraşmıyorsa böyle bir ihtimalin olmadığı anlamına gelmez.
Sadece olasılık düşer ya da yükselir.

Sence bir adamın penis kanseri sebebiyle ölmesi, ön derisini aldırmadığından mıdır? Yoksa hijyenine yeteri kadar önem veremediğinden midir? Dikkatini çekerim bu duruma genellikle 50-70 yaş arası kişilerde rastlanıyor, yani orta yaşlı ve yaşlı insanlar. Dolayısıyla söylediğim gayet mantıklı. Bu arada her an her şeyin olma ihtimali var, söylediğin şey çok saçma.
 
Okudum. Benim yaşadığım ülke yasalar ve kanunlar ile yönetiliyor. Sen ülkemizde yüzyıllardır olan sünnet işlemine istismar dersen bu işte saçmalık vardır.
Medeniyetçiliğinin karşısında korunma göremeyeceği ve laiklik ilkesinin gereği olarak kutsal din duygularının, Devlet işlerine ve politikaya kesinlikle karıştırılamayacağı da yazıyor ama? :)
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı