Süper Bilgisayar Nasıl Yapılır?

crayzchemist

Kilopat
Makaleler
1
Yer
Malatya
Daha fazla  
Meslek
İnsan
Merhaba.

İş yerinde kullandığım aşağıda özellikleri belirtilen 5 adet bilgisayarım Cat7 kablo ve Gbit Zyxel Switch ile birbirine bağlı. Bu bilgisayarları bir araya getirip bir süper bilgisayar nasıl yapabilirim? After Effect ile bu bilgisayarı nasıl kullanırım? Yavru bir Render Farm olmaz mı bu? :)

Bilgisayar özellikleri (5 adet mevcut)
  • Intel i7 3770
  • GTX 650
  • 16 GB Ram (8x2 1666 Mhz)
  • 128 Gb SSD

Son düzenleyen: Moderatör:
Sen bir tek ekrankartını değiştirsen yeter. Render gibi işlerle uğraşacaksın herhalde. Bu yüzden NVIDIA ekrankartı al. GTX770 olabilir. Güç kaynağında en az 500 watt 80+ güç kaynağı al.

Sen bir tek ekrankartını değiştirsen yeter. Render gibi işlerle uğraşacaksın herhalde. Bu yüzden NVIDIA ekrankartı al. GTX770 olabilir. Güç kaynağında en az 500 watt 80+ güç kaynağı al.
Evet ama yani elimde bu kadar makine varken paralel olarak çalıştırmak istiyorum aynı zamanda sistemde bir adette Qnap 1079 pro Nas ünitesi var.

Recep Bey bu süper bilgisayar ile ilgili bir rehber yapılamaz mı? :)

Sağolun arkadaşlar ancak ben deneme ve öğrenme amaçlı olarak yapmak istemiştim, nasıl yapacağımı anlatabilecek yada link paylaşacabilecek arkadaşlarda yorum yaparsa çok sevinirim.

Konuyla ilgili tatmin edici cevaplar alamadığım için yeniden canlandırıyorum konuyu. Süper bilgisayar nasıl yapılır? Çalışma Mantığı nedir? Lütfen bilgi alabileceğim yada okuyabileceğim linkler paylaşır mısınız?

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı
09:05:00