Linux Kaymak
Kilopat
Hocam ben sizi korurken sizin bana böyle konuşmanız... Her neyse ben size cevap vermedim ki. Konuyu daha fazla kirletmesek iyi olur.
özür dilerim incittiysem.
Hocam ben sizi korurken sizin bana böyle konuşmanız... Her neyse ben size cevap vermedim ki. Konuyu daha fazla kirletmesek iyi olur.
Selam, şüpheli linkler ve dosyalar için Windows 10 sanal makinesi kuracağım. Pano ve klasör paylaşımını kapatırsam ve antivirüs kurarsam tehditleri engellemiş olur muyum? Ana bilgisayarıma bulaşmasını istemiyorum. VMware workstation kullanacağım. İnterneti açık tutacağım mecburen.
Ubuntu kurabilirisin. Linux'ta virüsler neredeyse yoktur.
Bu arkadaşın dediği de çok doğru böyle şeyler test edecekseniz linux kurun zira virüs bulaşması neredeyse imkansız çünkü her dosya açık kaynak kodludur.VM'ler de birer yazilimdir ve her yazilim gibi bug bulundururlar.
Venom Bug gibi bu aciklardan faydalanip host sisteme bulasabilen malware'ler var.![]()
Naked Security – Sophos News
nakedsecurity.sophos.com
Guncel ve bilindik bir VM uzerinde tutup uygun firewall ve disk setupunu yaparsan minimum zarar gorursun.
Eger amac sadece link vs test etmezse sanal makineye Linux kurmak daha mantikli.
Bu arkadaşın dediği de çok doğru böyle şeyler test edecekseniz Linux kurun zira virüs bulaşması neredeyse imkansız çünkü her dosya açık kaynak kodludur.
Virüs farklı OS'da çalışır mı?
Konu sahibi tam olarak ne yapmak istedigini aciklamamis. Virus test etmek istemiyor olabilir. Oradan buradan dosya indirip inceleyecektir belki de.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.