Şüpheli olaylar için sanal makine kurmak

VM'ler de birer yazilimdir ve her yazilim gibi bug bulundururlar.
Venom Bug gibi bu aciklardan faydalanip host sisteme bulasabilen malware'ler var.
Guncel ve bilindik bir VM uzerinde tutup uygun firewall ve disk setupunu yaparsan minimum zarar gorursun.
Eger amac sadece link vs test etmezse sanal makineye Linux kurmak daha mantikli.

Port açma muhabbeti var hocam eğer deneyecekseniz dosyayı indirdikten sonra internetinizi kapatın veyahut ayarlarını değiştirin ben yine de ana Windows'a virüs bulaşacağını zannetmiyorum.

Ubuntu kurabilirisin. Linux'ta virüsler neredeyse yoktur.

Galiba şüpheli bulduğu dosyaları virüs mü diye test edecek bu yüzden Ubuntu kurması mantıksız çünkü Windows için yapıldığı için çalışmaz. Linux en kötü yanı kurumsal virüs olması Windows gibi kişisel PC için virüs yapılmıyor.

Bu arkadaşın dediği de çok doğru böyle şeyler test edecekseniz linux kurun zira virüs bulaşması neredeyse imkansız çünkü her dosya açık kaynak kodludur.

Bugün bir yayıncının chatinden birisi bana yazdı. Az konuştuktan sonra olay kriptoya falan geldi daha sonra link attı. Benim yatırımlarımı gösteriyor diye. İngiltere'de yaşıyormuş ve kızmış tabii hemen inanmadım. Açmadım linki şu an kurulmasını bekliyorum.

Bu tür olaylar için kullanacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…