Sürat Kargo güvenilir mi?

Hep başka insanlara denk geliyor valla bu sorunlar. Bize denk gelmiyor biz çok şanslıyız sanırım. Sürat, aras, yurtiçi hepsiyle kargo aldım ama çok bir sorun yaşamadım. Yurtiçi ilallah ettirdi 4-5 günde geldi kargo.
Bende sadece kargo firmaları konusunda şanslıyım galiba diğer konular 0 :).İşin şakası tabiki ama dediğiniz gibi bende yurtiçi,sürat ve arası kullandım herhangi bir sorun yaşamadım.

Hep başka insanlara denk geliyor valla bu sorunlar. Bize denk gelmiyor biz çok şanslıyız sanırım. Sürat, aras, yurtiçi hepsiyle kargo aldım ama çok bir sorun yaşamadım. Yurtiçi ilallah ettirdi 4-5 günde geldi kargo.
Tamamen çalışanla alakalı bir durum. Ben de Yurtiçi den şikayetçiydim 1 seneye yakın başka insanlar da şikayetçi olunca şubede ki elemanları değiştirdiler, şimdi en hızlı gelen kargo Yurtiçi. :)

Video kaydı felan almanız lazım kesinlikle inanmam, nasıl en hızlı yurtiçi ya?
Şimdi öyle önce den en rezalet oydu hatta evdeyken evde yok diyordu, arıyordum açmıyorlardı, şubeye gidince dağıtım da diyorlardı vs. belirttiğim gibi şikayetler den sonra elemanı değiştiler şimdi site de takip ediyorum: Dağıtıma çıktı yazınca gün içinde veya ertesi gün geliyor. :)

Her kargo firması birbirinin aynısı diyorum. Aynı haltın laciverti yani hocam. Sorunsuz herkesin memnun olduğu bir kargo firması yok.
Bu video bir örnek:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu konuda haklısın evet. Maalesef ülkemizde kargo düzeni felaket.

Öncelikle kötü şirket yoktur işinden memnun olmayan çalışan vardır yanı kişiden kişiye değişebilir. Demek istediğim aras da ptt de yurt içi de hata yapabilir.

Bana göre çalışanlar zurnanın son deliğidir. Genel olarak bir kargo şirketinden çok şikayet geliyorsa eğer bu durumu sadece çalışanlara yıkmak çok mantıklı değil.

Benim fikrime göre kötü şirket vardır. Sen sistemi öyle bir kurarsın ki eğer sorun çalışanda ise bunu hemen tespit edebilir noktaya gelmen bu teknoloji çağında çok zor olmamalı.

Tabi olayın başka boyutları da mutlaka var. Belki fiyatlar düşüktür, belki çalışan sayısı azdır veya araç sayısı azdır, belki yoğunluk fazladır, belki günde belli bir dağıtım mecburiyeti vardır bilemiyorum. Ama bunların hiç biri oluşan sorunların tamamına dair bir bahane olamaz.

Artık teknoloji çok gelişti. Örnek verelim geldik yoktunuz gibi bir bahaneye sığınamayacak teknolojiye sahibiz.

Özetle herkes her şeyin farkında. Belki de bu yüzden Hepsiburada kendi kargo şirketini kurdu dimi?

Geçen Amazon.com.tr'den birkaç parça ürün almıştım. İlk defa karşılaştığım bir kargo şirketiyle yolladılar. Adı Kolay Gelsin (ekol lojistik, ekol express)

Adamlar gelmeden önce birçok hizmeti sunuyor. Evde misiniz diye mesaj atılıyor veya aranıyorsunuz vs, komşuya bırakabilirsiniz diye seçenek sunuluyor, yada şu saat aralıklarında gelsin diye de seçenek vardı diye hatırlıyorum. Yani teslimat bilgi değişiklikleri yapılabiliyor. Hatta kargo aracını harita üzerinden takip etmeye kadar giden hizmetleri mevcut.

Zamanla bozarlar mı veya fazla taşımıyorlar ondan böyle mi bilemiyorum. Ancak umarım bu şirketler hızlıca yayılar ve hizmet kalitesi hep üst seviyede kalır.

Bu çok yönlü bir durum. Yani satıcı, satıcının aracı olduğu internet alışveriş sitesi ve onca şikayete rağmen kargo şirketlerine halen büyük cezalar geliyor mu? yani işin içinde devletinde sorumluluğunu katmamız gerekiyor.

Biraz bakındım bu konuyla ilgili bir TV programı yapılmış mı diye. Hiçbir kargo şirketi yöneticisi vs yetkili birilerinin çıkıp da açıklama yaptığına hiç şahit olmadım. Olan varsa gözümden kaçmış olabilir. Belki böyle program yapacağız gelir misiniz deniliyor onlar da gelmiyor kim bilir muhtemelen kendilerini savunamayacaklarını biliyorlar belki ondandır.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı