Sürekli CPU dalgalanması problemi

15327

Kilopat
Merhaba işlemci ekran görüntülerinde görev yöneticisinde görülüyor. Windows güç ayarları dengeli durumunda. Windows 10 Home Single Language 64 Bit kullanıyorum. Bu bir dizüstü bilgisayar.
Şimdi burada beni rahatsız eden konu var.
1. Harici ekranda kullanırken ekranda kasılmalar olması. Bunu 2 ekrana genişlettiğimde yaşamıyorum ama çözümü var ise çözebilmek isterim.
2. Fanlar CPU değeri en düşükte iken bile delirmiş şekilde dönüyor ve sesi çok rahatsız edici. Ben bir çözüm bulamadım ne BIOS'ta ne de güç seçenekleri içerisinde. Bir bilen yardımcı olabilecek var ise şimdiden teşekkürler.

1.png 2.png 3.png

Son düzenleyen: Moderatör:
1. Ne yaparken "kasılmalar oluyor"? Grafik işlemciniz nedir?

2.Fanlar hızlı dönüyorsa işlemciniz ya da grafik işlemciniz ısındığı içindir. Dizüstü bilgisayarınızın yaşına göre bakım zamanı gelmiş olabilir.

1. Kasılma yalnızca 2. Ekranı kullanırken oluyor. Ekranı genişletip hem dizüstünü hem de harici ekranı aynı anda kullanırken kasılmalar olmuyor.

2. Fanlar boşta iken bile çok hızlı şekilde dönüyor.
Farklı bir Windows sürümü kullanırken böyle bir durum yoktu.
Ancak şuanda Home Single L. x64 kullanıyorum ve bu durum başladı bu yüzden yazılımsal olduğunu düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı