Sürekli "CPU Overtemperature error" hatası

AoiTenshi

Hectopat
Daha fazla  
RAM
Gskill 16gb 3600Mhz
Ekran kartı
AMD Radeon 5700xt
Anakart
Asus tuf b550 wifi
İşlemci
Ryzen7 5800X
Merhaba dostlar,
Sorunum yaklaşık 5 aydır devam ediyor. Bilgisayarı kullanmaya başladıktan yarım-1 saat sonra bilgisayar kapanıyor ve açtığımda CPU Overtemperature error alıyorum. İşlemci sıcaklığı 100 derecelere çıkıyor. Kaç kere termal macunu değiştirdim hatırlamıyorum. Macunu değiştiriyorum 2 gün iyi gidiyor sonra yine aynı sorun baş gösteriyor. BIOS'tan kontrol ettiğimde fanlarımda da bir sorun göremiyorum. Donanım şu şekilde:
Ryzen7 5800X işlemci
AMD 5700XT ekran kartı
16 GB RAM
ASUS TUF B550 anakart
MSI MAG CoreLiquid 360r sıvı soğutucu

Anakartımın ve GPU'nun sıcaklıkları hep normal değerlerde CPU sıcaklığı ise hep 85 90 derecelerde hatta 90 derecede sabit kullanıyorum bile diyebilirim. Fanlarımın dönüşünde de bir sıkıntı görünmüyor hepsi gayet çalışıyor. AiO Pump 4100 RPM civarında gözüküyor. Sıvı soğutucu 2 yılını geride bıraktı. Sorun ne ile alakalı olabilir kafayı yemek üzereyim ve sorunu nasıl tespit edebilirim. Bu donanımsal bir arıza mıdır format falan atmayı denememin bir faydası olur mu? Şimdiden teşekkürler.

Soğutucunun kablolarından biri sıcak biri soğuk, sanırım olması gereken de buymuş. Peki ne yapmam gerekiyor bu durumda soğutucu çöp mü?

Yeni soğutucu alma vakti geldi ve lütfen alacağınız modelin kronik sorunu vs varsa araştırın. Forumda çok kişide gördüm bu soğutucunun bozulduğunu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı