Sürekli Format Atma İsteği

Dasecys

Decapat
Daha fazla  
Arkadaş format takıntısı var bende, en ufak sorunda bile çözüm arayıp çözmüş olsam bile içime sinmiyor tekrar format atıyorum. En ufak virüs bulaştığını hissetsem bile yeni E-Posta yeni şifre alıyorum ve eski hesabımı siliyorum, acayip saçma bir takıntı olmuş durumda. 2018 içinde en az 100 defa format atmış olabilirim. OKB diyeceğim, titizlik filan diyeceğim de gayet de dağınık yaşayan birisiyim, kirden hiç tiksinmem toz vs. Takıntıyı nasıl yok edebilirim ya?

7 sene önce bende de biraz benzer bir takıntı vardı. Sürekli windows sürümünü değiştiriyordum. Uzun bir süre bilgisayar kullanmadım. Sonra yeni bir bilgisayara geçtiğimde bırakmıştım

Kafanda bitirmen gerek. Bu da bir çeşit anksiyete. Yapamıyorsan psikiyatriye gitmelisin. Biraz boşverip düşünmemeye çalış. Zaman içinde kuruntuların boşa olduğunu anlarsın.

Son düzenleme:
Bende de o takıntı vardı en ufak şeyde format atıyordum, utanarak söylüyorum korsan Windows kullanıyordum bir de. Orijinal Windows aldım ve yaklaşık 7 aydır format atmıyorum, kurtuldum

7 sene önce bende de biraz benzer bir takıntı vardı. Sürekli windows sürümünü değiştiriyordum. Uzun bir süre bilgisayar kullanmadım. Sonra yeni bir bilgisayara geçtiğimde bırakmıştım
Valla bilgisayarım iyi, takılma donma vs. yaşamam çok zor bir ihtimal. Psikolojik heralde.
Kafanda bitirmen gerek. Bu da bir çeşit anksiyete. Yapamıyorsa psikiyatriye gitmelisin. Biraz boşverip düşünmemeye çalış. Zaman içinde kuruntuların boşa olduğunu anlarsın.
Psikiyatriye gitmek de mantıklı gelmiyor, derdimi anlatsam adam şizofren sanar filan sıkıntı çıkmasın
Bende de o takıntı vardı en ufak şeyde format atıyordum, utanarak söylüyorum korsan Windows kullanıyordum bir de. Orijinal Windows aldım ve yaklaşık 7 aydır format atmıyorum, kurtuldum
Bende bu sabah orijinal Windows aldım şimdi en güncel 1809 format atıp etkinleştireceğim ve tüm sürücüleri güzelce yükleyeceğim, bios bugün güncelledim sorunsuz. Bakalım.
Ben de oyleydim, 30 yasindan sonra kendiliginden duzeliyor.
10 sene beklemek de biraz sıkıntı

Yapacak bir sey yok, Linux sistem kullanmaya baslarsan bir gun, tum distrolari tek tek denersin. Baya vaktini aliyor. Bir suru sey de ogrenirsin.

İlk olarak bilgisayarını koruyacak güçlü bir Antivirüs satın alıyorsun. Tarayıcıya güzel bir reklam engelleyici uzantı kuruyorsun. Adı sanı belli olmayan sitelere giriş yapmıyorsun. Korsan içerikten uzak duruyorsun.
Sistem bakım uygulamalarında çöp dosya temizliği dışında işlemleri yapmıyorsun. Sorun yaşadığında detaylı bir şekilde araştırma yapıyorsun. Çok büyük bir sorun olmadığı sürece temiz kurulum yerine, yeni oturum açarak devam ediyorsun.

Çöp dosya temizliği için özellikle önerdiğiniz veya kullandığınız bir uygulama varsa paylaşabilir misiniz bizimle?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…