Sürekli FPS düşmeleri

Coo1

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, yaklaşık 1 aydan beri bu sorunu yaşıyorum.

Oyunda veya masaüstünde tam olarak dakikada 1 kez FPS düşmesi yiyorum ve bu drop'un değeri ne kadar fazla oyun oynarsam o kadar artıyor.
Mesela PC'yi açtım, oyuna girdim; 75'ten 60'a düşüyor, 1 saat sonra 75'ten 50, 3 saat sonra 75'ten 20'ye.
Bu şekilde bu FPS değeri 0'a kadar gidiyor. Acaba sorun neden kaynaklıdır?

Ekran kartı ve işlemci değerlerimde bir sorun yok, sıcaklık falan olsun. Afterburner'dan baktım. Bilgisayarcıya götürdüm, o da çözemedi.

Grafiğin resmini attım. En alttaki FPS değeri.

saat 22 14 - 28 fps.png

Driverları güncelleyin.
Kullanmadığınız veya şüphelendiğiniz uygulamaları IObit unistaller ile kaldırın.
Malwarebytes gibi programlarla virüs taraması yaptırın.
Sorun halen devam ederse temiz bir format atın.

Temp dosyanızı temizleyin
Driverleri güncelleyin i bence bundan kaynaklı.
Virüs testi yapın bir virüs programyla.
Monitörünüzün hzni oyunda FPS olarak sabitleyin.

Çok emin olmamak ile birlikte sisteminiz sanki kesmeye uğruyor gibi. Bunu şu şekilde açıklayabilirim. Mesela bir USB bellek anlık olarak bilgisayara takıldığında belirli bir süre anlık donma gerçekleşir. Bunun gibi bir soruna benziyor.

Sıcaklık değerlerinizin normal olduğunu belirtmişsiniz. CPU ve RAM değerlerinizde stabil gibi. Sadece sonda bir düşüş var. Fakat büyük ihtimal oyunu kapattığınız an orası.

En kötü senaryo anakartınızdaki iletim veya veri yollarında problem olabilir. (Bu HDD, SSD veri yollarında veya güç iletiminde olabilir.)
Fakat iyi senaryolarda yok değil. Herhangi bir sisteminizde ki yazılım da buna sebep olabilir. Belirli aralıklarla veri aktarmaya çalışıyor olabilir(Virüs, Trojan vb. zararlılar gibi) veya donanımsal yazılımlardan da kaynaklanabilir (sürüm, yanlış driver gibi), dosya raporlama (Windows gizlilik servisleri), gereksiz hizmetler gibi birçok neden olabilir.

Kişisel önerim ilk olarak OneDrive vb. yazılımsal bulunan programları gözden geçirin ve Windows ayarlarınızı düzenleyin. Ardından kapsamlı bir tarama gerçekleştirerek zararlıları sisteminizde arayın. Özellikle HDD kullanıyorsanız. HDD'inizin BadSector taramasını gerçekleştirerek durumunu kontrol edin.

Driverları güncelleyin.
Kullanmadığınız veya şüphelendiğiniz uygulamaları IObit unistaller ile kaldırın.
Malwarebytes gibi programlarla virüs taraması yaptırın.
Sorun halen devam ederse temiz bir format atın.
Bilgisayara geçende format attım zaten hocam.

Sistem bilgilerini alabilir miyiz? Ve oynadığınız oyunu.
Ekran kartı : 1660 6gb
İşlemci : ryzen 5 2600 6 çekirdek
Anakart : msi b450m pro m2 v2
Ram : 16 gb 2x8 (herzlerini hatırlamıyorum ama aynı herz , yani herhangi bi uyuşmazlık yok)
Depolama : xpg 512gb m2ssd - 1gb harddisk
Güç : rampage 500W 80 plus

Ayrıca herhangi bi oyunda değil , masaüstünde bile drop yiyorum .
Ama genellikle lol oynarım.
Ve denediğim oyunlar : steam pubg - days gone - age of empires 2 d.e. - sea of thieves - bf1
Isınmadan kaynaklı olabilir
Neyin ısınması tam olarak ?

Ekran kartı: 1660 6 GB
İşlemci: Ryzen 5 2600 6 çekirdek
Anakart: MSI B450M Pro M.2 V2
RAM: 16 GB 2x8 (herzlerini hatırlamıyorum ama aynı herz, yani herhangi bir uyuşmazlık yok)
Depolama: XPG 512 GB M.2 SSD - 1GB hard disk
Güç: Rampage 500W 80 Plus

Ayrıca herhangi bir oyunda değil, masaüstünde bile drop yiyorum.
Ama genellikle LoL oynarım.
Ve denediğim oyunlar: Steam PUBG - Days Gone - Age of Empires 2 D. E. - Sea of Thieves - BF1

Neyin ısınması tam olarak?

İşlemci ve ekran kartı sıcaklık değerlerini atar mısınız?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı