Sürekli kötü hayaller kurma

244012

Hectopat
Katılım
13 Ocak 2019
Mesajlar
3.661
Makaleler
7
Çözümler
9
Yaşadığım şeyler yüzünden ister istemez çeşitli anlarda gelecekte olabileceğini düşündüğüm kötü anlar kurguluyorum. Bende bir hastalık gibi oldu. Nasıl geçeceğini bilmiyorum. Bu durumu yaşayan var mı?
 
Buna anksiyete bozukluğu deniyor eğer 20 mg Prozac ile başlarsanız ve en az 6 ay kullanmak şartıyla geçeceğinin garantisini verebilirim.
1.5 sene kullandım ve sonrasında bıraktım ama aynıyım.
İyi veya kötü hayal kurmak bir hastalık değil, hayal kuran kişinin iç dünyasını, bilinçaltını ve beyninin farkında olmadan kendine hapsettiği iyi kötü tüm düşünceleri simgeler. Hastalık olmamasının yanında kişinin kendini tanımasına da yardımcı olur. Kişinin huylarını da meydana getiren birincil etken olmasının yanında kişinin kendine olan yaklaşımını olumlu yönde etkiler ve kişiyi kendisi ile tanıştırır. Bence sizin bilinçaltınızda yer etmiş anılar, durumlar, yaşanmışlıklar iyi değil veya size kirli geliyor. Eğer kendinin bir şekilde çözümünü bulamadıysanız, rahatsız da oluyorsanız bir psikoloji uzmanına görünmelisiniz.
Bahsettiklerim yanında anksiyete bozukluğunuz olabilir. Psikolog yerine psikiyatri uzmanına görünmelisiniz.
Psikiyatri uzmanına gidersem ilaç verir ki daha önce Prozac falan kullandım. Hayatım boyunca mı kullanacağım?
 
Aynı durum bende de var. Fakat bunun hastalık olduğunu falan düşünmüyorum. Sürekli kötü haberler duyar olduğumuz için artık beynimiz kötü haber odaklı çalışmaya başladı. Beyin mükemmel bir yapıdır. Bazı şeyleri kendisi tamamlayabilir. Biraz da hayal gücümüze bağlıdır tabii.
 
1.5 sene kullandım ve sonrasında bıraktım ama aynıyım.

Psikiyatri uzmanına gidersem ilaç verir ki daha önce Prozac falan kullandım. Hayatım boyunca mı kullanacağım?
Aynen dediğiniz gibi psikiyatri uzmanına giderseniz muhtemelen ilaçlı tedaviye başlar. Psikologdan yardım almanızın daha uygun olacağı görüşündeyim. Zaten sadece psikoterapi ile hallolmayacağını düşünürse psikoloğunuz sizi psikiyatri servisine de yönlendirir. Hem psikoterapi hem ilaçlı tedavi beraber götürülürse çok daha iyileştirici olabilir.
 
1.5 sene kullandım ve sonrasında bıraktım ama aynıyım.

Psikiyatri uzmanına gidersem ilaç verir ki daha önce prozac falan kullandım. Hayatım boyunca mı kullanacağım?

Bende de çok var arkadaşım. Bende geçmişte kötü anılar yaşadım. Ve bunlar aklıma geliyor kurguluyorum huzurum gidiyor o anda enerjim düşüyor. Allah kimsenin başına vermesin. Kendimi onun esiri değilim ya da bu durumlar herkeste olabilir diye motive edip onun esiri olmamaya çalışıyorum. Allah yardımcımız olsun.
 

Geri
Yukarı