Sürekli mavi ekran

UmuT_35

Kilopat
Daha fazla  
PC'yi yaklaşık 9 ay önce topladım. İlk açtıgımda da vardı. Bir anda mavi ekran geliyor. Bazen açtıktan 1 dk sonra bazen 30 dk sonra, belli olmuyor. Ama oyuna girince mavi ekran gelmiyor garip şekilde. Ve bu zamana kadar hiç kesilmedi. Okulum oldugundan uğraşmayada zamanım olmadı. Çözümü nedir bunun ?

Resimlerde görüldüğü gibi mavi ekranlar değişik kodlarda sürekli

1.jpeg
2.jpeg
3.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 10 güncel mi ? HDD bad sector var mı ? Format atarsın çözülür büyük ihtimalle. Lakin Windows 10'un 1703 sürümünü kullanmanı daha çok tavsiye ederim. Sistem daha stabil oluyor. Güncel olan tabiki de iyi, lakin oyun oynuyorsan farkını hissedersin.

Windows 10 güncel mi ? HDD bad sector var mı ? Format atarsın çözülür büyük ihtimalle. Lakin Windows 10'un 1703 sürümünü kullanmanı daha çok tavsiye ederim. Sistem daha stabil oluyor. Güncel olan tabiki de iyi, lakin oyun oynuyorsan farkını hissedersin.

Format atacağım olmadı. Oyun oynuyorum. Bunun için 1903 veya daha üstü daha iyi olmaz mı ?

Format atacağım olmadı. Oyun oynuyorum. Bunun için 1903 veya daha üstü daha iyi olmaz mı ?
Senin bileceğin iş. Eğer işlemcin yeni nesilse Windowsu güncel tutmanı öneririm. Benim işlemci eski nesil olduğu için optimizasyon sorunu yaşıyorum. yüzden eski sürüm kullanmayı tercih ediyorum. Aireten oyunda daha çok performans alıyorum. Senin kararın dostum.

Formatla hallolacağını sanmıyorum ben de seninle oyunlarda mavi ekran vermemesi de dahil aynı dertten muzdariptim. Ne RAM'lerimde sorun var ne SSD'de ve denemediğim yol da kalmadı buna eminim en son priz değiştirdim onu önerenler oldu. Hatayı 15 gün kadar almadım ancak son 2-3 gündür başımın belası geri döndü. Diyeceğim o ki 4-5 formatı boşuna attım ama sen yine de dene tabii ki.

Formatla hallolacağını sanmıyorum ben de seninle oyunlarda mavi ekran vermemesi de dahil aynı dertten muzdariptim. Ne RAM'lerimde sorun var ne SSD'de ve denemediğim yol da kalmadı buna eminim en son priz değiştirdim onu önerenler oldu. Hatayı 15 gün kadar almadım ancak son 2-3 gündür başımın belası geri döndü. Diyeceğim o ki 4-5 formatı boşuna attım ama sen yine de dene tabii ki.

Windows korsansa bu sorun yaşanabilir. Windows indirilirken yanlış inmişse bu sorun yaşanabilir. Bir çok etmen var tabii ki. Örneğin bende alıyordum bu hatayı. BIOS'u güncellediğim günden bu yana bir tek mavi ekran hatası almadım. Bu arada umut BIOS'un güncel mi?

Windows korsansa bu sorun yaşanabilir. Windows indirilirken yanlış inmişse bu sorun yaşanabilir. Bir çok etmen var tabii ki. Örneğin bende alıyordum bu hatayı. BIOS'u güncellediğim günden bu yana bir tek mavi ekran hatası almadım. Bu arada umut BIOS'un güncel mi?

Hocam açıkçası kuzenim adına yazıyorum. Geçen eylül'de beraber toplamıştık bayadır görmüyorum. İlk halinde de günceldi ve yine mavi ekran geliyordu devamlı. Şu an BIOS'u güncel değil sanırım.

Son çıkan sürümü Recep Baltaş'ın foruma koyduğu linkten indirerek temiz kurulum yapmıştım. BIOS'da güncel. Bu arada Memtest ile RAM'lerini test etmende fayda var HD Tune kullanarak da HDD'ni test et biosunun güncel olup olmadığını kontrol et direkt formata sarılma işe bunlardan başla.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı