Sürekli yalan söylüyorum

Agorxrd

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci Intel(R) Celeron(R) J4125 CPU @ 2.00GHz 2.00 GHz
Takılı RAM 8,00 GB
KUU Tech SDD 256GB
Meslek
Öğrenci
Uzun zamandır her fırsatta yalan söyleme gereği duyuyorum. Gerekmediği halde, işime gelmediği için yalan söylediğim oluyor. Üstelik bu yalanlar hafif değil; çok ağır yalanlar. Şunun farkına vardım: "Yalancının mumu yatsıya kadar yanar." Bunu çocukluğumu anlatarak belirtmek istiyorum çünkü çok baskıcı, disiplinli bir baba ve duyarsız bir annem vardı. Bu yüzden, korkudan hep yalan söyler oldum. 13 Yaşından beri bu durumdayım. Ne yapsam olmuyor. İnternette bunun patolojik bir hastalık olduğu yazıyor. Utanç içinde olduğum durumlar oluyor ama artık umursamaz oldum. Kendimi kandırıyorum. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Düzelmek için uğraşıyorum.

Son düzenleme:
Uzun zamandır her fırsatta yalan söyleme gereği duyuyorum. Gerekmediği halde, işime gelmediği için yalan söylediğim oluyor. Üstelik bu yalanlar hafif değil; çok ağır yalanlar. Şunun farkına vardım: "Yalancının mumu yatsıya kadar yanar." Bunu çocukluğumu anlatarak belirtmek istiyorum çünkü çok baskıcı, disiplinli bir baba ve duyarsız bir annem vardı. Bu yüzden, korkudan hep yalan söyler oldum. 13 Yaşından beri bu durumdayım. Ne yapsam olmuyor. İnternette bunun patolojik bir hastalık olduğu yazıyor. Utanç içinde olduğum durumlar oluyor ama artık umursamaz oldum. Kendimi kandırıyorum. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Düzelmek için uğraşıyorum.
Bu kadar derinse bir psikoloğa görün derim.

Hayatınızdakileri, günlük rutininizi, arkadaş ortamlarınızı kısaca her şeyi değiştirmeniz gerekli. Çok yakın olduklarınıza da durumu açıklayın ve söylediğiniz yalanları itiraf edin başka şekilde rahatlayamazsınız. Unutmayın aileniz her zaman sizin destekçinizdir, baskıcı olsalar bile sizin iyiliğinizi isterler, ama bence ailenize yalanlarınızı söylemeyin. Yalan üzerine bir hayat kurmaya başladığınızda bu akar gider durduramazsınız sizde de aynısı olmuş. Bir yalan söyleyince onu kapatmak için başka yalan falan filan.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı