[Sürprizbozan] Cyberpunk 2077 tüm sonları

Ssansarsalvo

Hectopat
Katılım
10 Ağustos 2020
Mesajlar
1.615
Çözümler
10
Öncelik ile merhaba, bu konuda size Cyberpunk 2077'nin tüm sonlarını açıklayacağım. Yanlış anlaşılmasın, nasıl yapıldığını değil, bu sonlarda ne olduğunu. Zaten spoiler olduğu gayet belli.

Ama başlamadan önce şunu söylemek istiyorum...Allah belanızı versin bunlar nasıl sonlar CD projeckt Red biz oyunlara dertlerimi unutalım diye giriyoruz. Ben ise oyunu oynayıp tüm sonlarını yaptıkça bunalıma girdim. Neden diye sorarsanız, oyunun tüm sonlarında ya ruhunuzu Alt'a katıyorsunuz ya da 6 aylık ömrünüz kalıyor. Bir kere bile yüzümüz gülmüyor açıkcası.

1- Arasaka ile anlaşma.
Hanako ile anlaşıp Yorinobu'yu devirmemiz karşılığında bizi kurtaracağını söylüyor. Yorinobu'yu Hanako'ya teslim ediyoruz. Uzaydaki bir arasaka yerleşiminden bizi ameliyata alıyorlar. Ameliyat sırasında rüya görüyoruz johnny ile karşılaşıyoruz. Tabi johnny sinirli hem arasaka ile anlaşma yapmışız hem de ona ihanet etmişiz. Neyse ameliyattan çıkıyoruz, bize bazı uygulamalı testler yapıyorlar ancak başarılı olamıyoruz bir türlü. Sonunda sinirlenip testlere karşı gelmeye başlıyoruz. Sonraki gün Hellman geliyor. Çipi çıkardıkları zaman bir hastalık çıkmış adını hatırlamıyorum bir tür kanserdi galiba neyse hellman diyor ki 6 ay ömrün kaldı. Ya dünya'ya gidip geri kalan hayatını yaşa ya da "hayatını güvenceye al" kampanyasına katıl ve ölümsüz ol. Ancak tamamen bir ruh olarak kalacaksın. Ya da bir kod dizilimi ne fark eder. (Sinirli olduğumdan doğru düzgün anlayamadım ancak olaylar böyle) eğer Dünya'ya dönersek kısacası ölümü seçiyoruz ancak bir sonsuz ruh olmaktan iyidir. Eğer bir ruh olmayı kabul edersek hem johnny ölmüş oluyor hem biz de bir ruhtan ibaret olmuş oluyoruz. Kısacası en kötü sonlardan olan bu.

2- Panam'dan yardım istemek.
Panamı arayıp yardım istiyoruz Mikoshi'ye girmemize yardım etmesini istiyoruz. Mikoshi o "hayatını güvenceye al" kampanyasına katılan kişilerin ruhlarının saklandığı yer. Göçebeleri yanımıza alıp panam ile beraber Mikoshi'yi basıyoruz. Tabi bazı kişiler ölüyor. Önemli olarak liderleri olan saul. Bu arada Alt'tan yardım alıyoruz. Zaten Mikoshi'ye bağlandığımız zaman asıl olayı yapacak olan o. Neyse mikoshiye bağlanıyoruz. Alt üzerimizde ruh biçeri kullanıp johnny ile aramızdaki bağı ayırıyor. Ama bir sorun var yine. Alt bizi vücudumuza geri transfer edecekti ama vücudumuz bize karşı bir savunma oluşturmuş ve bizi düşman olarak görüyor. Bu yüzden vücudumuza geri dönersek sadece 6 ay yaşayabiliriz. Ama Alt'a katılırsak Johnny bizim bedenimizde sonsuza kadar yaşar. Biz ise ruh olarak alt ile kara duvarın ötesinde oluruz. Şimdi vücudumuzu seçersek bana göre en iyi sona ulaşıyoruz. Panam ile Night City'i bırak göçebe olarak başka bir yere gidiyoruz. Kısacası son aylarımızı sevdiklerimizle geçiriyoruz. Tabi johnny de alt ile beraber kalıyor. Eğer biz Alt ile kalırsak bedeni Johnnye bedeni bırakırsak Johnny sinirleniyor anlaşmamız böyle değildi diye. Yoksa Johnnye hava hoş V'nin bedeninde normal olarak ölene kadar yaşar. Ancak bizi düşünüyor tabii. Neyse Johnny bedenimizi aldığında başka bir yere taşınmış ve de rock seven 17 yaşlarında bir çocukla komşu olarak konuşuyor. Çocuğa bizi gitar mağazasına bırakmamızı söylüyoruz. Oradan güzel bir gitar alıp bizi kolumbaryuma bırakmasını söylüyoruz. Oradan V'nin mezarına gidip V'nin kolyesini bırakıp ona teşekkür ediyoruz. Sonra şehir dışına çıkan otobüse biniyoruz. Çocuk gitarı almadın diye arabanın yanına geliyor. Biz ise "-Unutmadım. Hiçbir şeyi unutmadım, unutmayacağım da" diyoruz. V'nin bize yaptığı fedakarlığa ithafen. Bu arada her finalde Credits'lerin geçtiği sırada yanda arkadaşlarımızın bize bıraktığı sesli mesajları görüyoruz. Burada panam Johnnye sinirlenip V'yi kandırdığını onun vücudunu aldığımızı, bizim kafamızdan V'yi söküp alacağını söylüyor. Aslında bilmiyor ki seçimi biz yapmışız ve Johnny aslında bunu istemeyip bize sinirleniyordu bile. Rogue ise V'yi nasıl ikna ettiğini (vücudunu verme konusunda) ve de sakın bir daha Night City'e dönmemesi gerektiğini söylüyor. Kısacası Johnny yanlış anlaşılıp müteşekkir olup V'ye ve Night City'e veda ediyor. Biz ise alt ile beraber kara duvarın arkasında kalıyoruz.

3- Johnny Ve Rogue ile İşi halletmek
Kısa geçiyorum kontrolü Johnnye bırakıyoruz o Afterlife'a gidip Rogue'den yardım istiyorlar. Helikopterle falan basıyoruz. Yolda Rogue Smasher tarafından öldürülüyor. Biz yine Mikoshiye ulaşıyoruz. Alt yine yardım ediyor bu arada. Mikoshiye bağlanıyor yine aynı şeyler vücudumuz bizi kabul etmiyor falan. Ya Johnny bedene girip sonsuza kadar yaşayacak biz Alt ile kalacağız. Burada V'nin isteği Alt ile kalmak. V alt ile kalarsa 2. de anlattığım gibi aynısı oluyor. Johnny şehri terk ediyor. Herkes Johnny'den nefret ediyor Johnny ise bize çok müteşekkir o kadar. Gelelim V vücuduna geri dönerse. V Night City'nin efsanesi oluyor. Afterlife'ın başına geçiyor. Rogue öldüğü için. Alt, Arasaka'nın çok önemli olan Mikoshiyi yok ettiği için Arasaka çok büyük bir darbe alıyor ve maddi ve güven olarak batmasına çok az kalıyor. Biz ise panamla büyük lüks bir ev de kalıyoruz. Ancak Panam memnun değil çünkü o kadar şeye rağmen şehri terk etmemişiz ve Panam ve göçebe klanı şehri terk edip başka bir yere göçüyorlar. Biz ise onlarla gitmiyoruz. Birisi ile anlaşıp Arasakaya son darbeyi vurmak için uzaya gidiyoruz. Ne alaka derseniz Arasakının uzayda bir oteli var ve doğru düzgün para kazandıkları tek o yer var. Bizde orayı da yok etmek için uzaya gidip astronot kıyafetimizi giyip Üsse doğru yol alıyoruz ve oyun orada bitiyor. Muhtemelen orayı da yok edip Dünya'ya dönüp kısa bir süre sonra ölüyoruzdur.

4- İntihar Sonu
En kötü son bu. Eğer herhangi bir seçeneği seçip akışa bırakalım deyip ilaçlarınızı aşağı doğru atarsanız intihar sonu oluyor. Kamera uzaklaşıyor Ve de bir silah sesi geliyor. Credits'de ise herkes üzgün ve sinirli bize. Bu arada intihar etme nedenimiz o kadar kişinin ölmesine değer miyiz diye düşünmemiz. Yani diğer seçenekleri seçersek önemli kişiler ölüyor çünkü o yüzden. Ben aşırı üzülmüştüm bu sonda bence yapmayın ya da izlemeyin.

5- Gizli Son
Bunu YouTube'den bakabilirsiniz hemen hemen aynı ve anlatması zor ve de üşeniyorum.

Kısacası böyle sonların Allah belasını versin. Bir tane doğru düzgün iyi bir şey yok, kesin biri ölüyor. Biz zaten her şekilde ölüyoruz. Ben üzülmek istesem niye oyun oynayayım? Hayatıma bakarım. Neyse, umarım beğenmişsinizdir. 1 saattir falan yazıyorum.
Bu arada uzayda casinoyu soycakmışız yanlış anlamışım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
En iyisi 3. diye düşünüyorum zaten en baştaki amacımıza uygun.

Uzay kumarhanesi bölümünü oynayacağımızı zannediyordum orda bitince çok üzüldüm çok güzel ve değişik bir son olurdu, Panam ile gitme seçeneğimiz olmalıydı orada ya da Panam gitmemeliydi, V'yi evli mutlu çocuklu görmeyi istiyordum herhalde 😂
 
En iyisi 3. diye düşünüyorum zaten en baştaki amacımıza uygun.

Uzay kumarhanesi bölümünü oynayacağımızı zannediyordum orda bitince çok üzüldüm çok güzel ve değişik bir son olurdu, Panam ile gitme seçeneğimiz olmalıydı orada ya da Panam gitmemeliydi, V'yi evli mutlu çocuklu görmeyi istiyordum herhalde 😂
Aynen ben de öyle bir son isterdim ancak peri masalı değil maalesef bazı şeyler kaybetmek gerekir zafer için.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı