Sürücüler anakartin kendi sitesinden mi yoksa orijinal sitesinden mi indirilmeli?

Neşeli Enginar

Kilopat
Katılım
31 Ağustos 2014
Mesajlar
3.433
Makaleler
23
Çözümler
6
Cogu zaman anakartin kendi sitesindeki chipset sürücüleri orijinal sürücüye göre eski oluyor. Chipset olsun, Realtek, LAN sürücüleri, RAID sürücüleri vs...

Acaba bu sürücüleri anakartin kendi sitesinden mi indirmeli yoksa orijinal sitesinden mi?
Beni bir aydinlatirsaniz sevinirim.

Sevgiler :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben Ryzen tabanlı bir sistem kullanıyorum. Sadece Chipset sürücülerini AMD'nin sitesinden indiriyorum, onun dışında diğer sürücüleri anakartımın sitesinden indiriyorum.
 
Açıkçası anakartın kendi sitesinden indirmek daha mantıklı. Çünkü test edilip onaylanmış oluyorlar uyumluluk açısından. Fakat ben bir kere Killer Ethernet sürücüsü konusunda MSI sitesinden indirdiğim sürümlerinde sorun yaşıyordum. Araştırıp kendi sitesinden bir üst sürümüne ulaştım ve onu yükledim. Sorunum çözüldü. Bence öncelik anakartın kendi sitesinden olanı indirmek.
 
Anakart üreticisinin sitesinden indirmek daha uygun ama her aygıt için değil tabi. Örnek vermek gerekirse anakart üreticisi ekran kartını modifiye ettiyse aynı zamanda sürücüsünüde ona en uygun şekilde modifiye ediyor.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı