Sürükle bırak web sitesi oluşturma projem nasıl olmuş?

Eline sağlık. Güzel duruyor.
Kullandığın tech stack nedir?
Ayrıca birkaç önerim olacak. Projeden gelir elde etmeyi, bunu bir iş modeline dönüştürmeyi düşünmüyorsan, projeyi github veya benzer platformlara yükleyip open source haline getirip geliştirme yapabilirsin. Projeni diğer insanlara tanıtıp destek isteyebilirsin. Hatta buradan bile katkıda bulunmak isteyenler olacaktır.

Ayrıca geliştirdiğin uygulama biraz eski tarzda kalıyor. Bunu yapabilmeyi sağlayan gerçekten tonla uygulama, araç var. Biraz alışılmışın dışına çıkıp direkt template sunan bir araç geliştirilebilir. Birçok template lere baktığında gerçekten benzer tasarımları görüyorsun. Özellikle landing page ler neredeyse aynı mantıkta. Header - title - hero - content - feature - footer falan diye gidiyor. Değişen şey sadece tasarım. Mantık aynı.
Projede tek tek paragraf veya buton oluşturmak yerine birçok farklı tasarımda olan headerlar, footerlar veya herolar seçilip sürükle bırak ile eklenebilir. Aynı şekilde tüm içerikler eklenebilir. Daha iyi anlayabilmek için altta verdiğim linkten benzer mantıkta geliştirilen projeyi inceleyebilirsin.
 
Eline sağlık. Güzel duruyor.
Kullandığın tech stack nedir?
Ayrıca birkaç önerim olacak. Projeden gelir elde etmeyi, bunu bir iş modeline dönüştürmeyi düşünmüyorsan, projeyi GitHub veya benzer platformlara yükleyip open Source haline getirip geliştirme yapabilirsin. Projeni diğer insanlara tanıtıp destek isteyebilirsin. Hatta buradan bile katkıda bulunmak isteyenler olacaktır.

Ayrıca geliştirdiğin uygulama biraz eski tarzda kalıyor. Bunu yapabilmeyi sağlayan gerçekten tonla uygulama, araç var. Biraz alışılmışın dışına çıkıp direkt template sunan bir araç geliştirilebilir. Birçok templatelere baktığında gerçekten benzer tasarımları görüyorsun. Özellikle landing pageler neredeyse aynı mantıkta. Header - title - Hero - content - feature - footer falan diye gidiyor. Değişen şey sadece tasarım. Mantık aynı.
Projede tek tek paragraf veya buton oluşturmak yerine birçok farklı tasarımda olan headerlar, footerlar veya Hero'lar seçilip sürükle bırak ile eklenebilir. Aynı şekilde tüm içerikler eklenebilir. Daha iyi anlayabilmek için altta verdiğim linkten benzer mantıkta geliştirilen projeyi inceleyebilirsin.

Projeyi nextjs kullanarak geliştiriyorum. Öncelikle projeden gelir elde edebilmeyi düşünüyordum bu yüzden open Source muhtemelen yapmayabilirim. Bunun dışında projenin içerisinde zaten hazır tasarım blockları da olacak yani istemeyen kişi tek tek buton veya text eklemekle uğraşmicak zaten. Buradaki ana amacım.
- Bir web sitesinin ihtiyacı olan her şeyi buradan kolayca yapabilmek.
- Uğraşmak istemeyen içinde hazır blockları kullanarak site yapmak ve bu blockları istediği gibi özelleştirebilmek.

Sonrasında siteni diğer builderlardan farklı olarak siteni istersen React, vue veya html/css kodunu kolayca export edebileceksin.Bunlar projem için şuanki amaçlarım.
///

Siteyi öneriler doğrultusunda yeniledim

 
Eline sağlık güzel duruyor. Proje genel olarak çalışabilir olarak gözüküyor. Host edip link paylaşsan daha hoş olabilir bence. İnsanlar kendileri denemek isteyebilir. Ayrıca daha net geri dönüş alırsın.

Henüz eksik kısımları çok fazla, istediğim seviyeye getirdikten sonra yayınlamayı düşünüyorum.
 
Merhaba! Uzun zamandır kolayca sürükle bırak web sitesi kurabileceğiniz bir proje üstünde çalışıyorum. Bu proje sayesinde kod yazmadan fullstack web siteleri oluşturup bunları export edip kullanabileceksiniz.

Bu da projemin son hâli. Proje hakkında önerilerinizi ve fikirlerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim.

Çok iyi bir proje. Tebrikler.
 
Builderı güncelledim artık React kodu export alınabilir. https://v.redd.it/o0amvac1eyia1/DASH_720.mp4
-------------------
Edit: 21/03/2023
Responsive site yapmayı da ekledim. Artık siteler responsive tasarlanabilir.

a1.PNG
a2.PNG
a3.PNG
 
Çok güzel proje olmuş. Ellerine sağlık. Ne zaman yayınlamayı düşünüyorsun?

Aktif olarak geliştirmeye devam etmekteyim. Ne zamana biter bende bilmiyorum. En azından piyasadaki diğer builderların seviyesine getirmeliyim.
---------------------------
02/05/2023

Builderın arka planda birçok olayını ve hatasını düzelttim. Bu da builderla yaptığım basit bir Twitter clone projesi.
 

Dosya Ekleri

  • aa.PNG
    aa.PNG
    538,9 KB · Görüntüleme: 41
  • bb.PNG
    bb.PNG
    546 KB · Görüntüleme: 32
Harika proje hocam. Web sitesi oluşturmak isteyip kodlama bilmeyenlerin çok işine yarayacaktır.

Aktif olarak geliştirmeye devam etmekteyim. Ne zamana biter bende bilmiyorum. En azından piyasadaki diğer builderların seviyesine getirmeliyim.
---------------------------
02/05/2023

Builderın arka planda birçok olayını ve hatasını düzelttim. Bu da builderla yaptığım basit bir Twitter clone projesi.

Güzel oltalama sitesi yapılır bu ile. 😀
Öyle bir amacım yok. Sadece Twitter'ı görünce aklıma geldi.
 

Geri
Yukarı