Sultan papağanı sıcaktan etkilenir mi?

sepwl

Hectopat
Merhaba. Antalya'da yaşıyorum. Burada hava aşırı yaklaşık 40 derece ve 6 tane sultan papağanım var. Maalesef klimalı odaya alamıyorum sayıları fazla olduğu için. Hepsi hızlı hızlı ağzından nefes alıyor sıcaktan olduğunu biliyorum ama bu sıcaklık kuşlarda negatif bir durum yaratır mı çok yıpranırlar mı? Sularını her zaman hafif soğuk koyuyorum.

Hocam sultan papağanı sıcağı seviyor diye biliyorum ama yanlış olabilirim.

Hocam sıcak havanın sorun olmayacağını biliyorum ama hava anormal bir sıcaklıkta ki Antalya daha da sıcaklayacaktır muhtemelen kuşların doğal ortamında yaşadığı sıcaklıklar bu tarz sıcaklıklar değil.

Merhaba. Antalya'da yaşıyorum. Burada hava aşırı yaklaşık 40 derece ve 6 tane sultan papağanım var. Maalesef klimalı odaya alamıyorum sayıları fazla olduğu için. Hepsi hızlı hızlı ağzından nefes alıyor sıcaktan olduğunu biliyorum ama bu sıcaklık kuşlarda negatif bir durum yaratır mı çok yıpranırlar mı? Sularını her zaman hafif soğuk koyuyorum.
Hocam sultan papağanları soğuktan etkilenirler.Ortamdaki sıcaklık 10 derecenin altına düşmediği sürece sıkıntı olmaz.Kuşların serinlemesi için banyo yaptırabilirsiniz rahatlarlar biraz daha.

Normalde 35 derecenin üstünde pek sıcaklık olmaması gerekir klimalı odaya almaya çalışın alamıyorsanız da banyo yaptırın.

Klimali odaya alabilirsiniz sorun yok kafesi havanın geldiği noktaya değildi başka noktaya koyarsanız hiçbir problem olmaz aşırı ısı onların ölmesine sebep olabilir.

Buradaki hocadan aldım bilgiyi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı