Sultan papağanı vs muhabbet kuşu

Bizimkiler konuşmayı bırak ele bile zor geliyor. Parmağımı yaklaştırıyorum geri geri gidiyor. Dışarıda hele tamamen yabaniler. 1 yıldır besliyorum. On tane eğitim çeşidi denedim ama yok.

Gerçekten mi? Ben bir sultan papağanı görmüştüm dükkanın birinde, daha yavruydu. Dükkan sahibinin kuşu. Ben içeri girince bana ötüyordu konuşuyordu "aşkııım" dedi hatta her elimi görünce oyuncakta bile olsa aşağı inip başını uzatıp sevdiriyor. Almayı çok istedim ama dükkan sahibi vermedi. Hala o kuşu arada gidip seviyorum. Sultan papağanı alma isteğim böyle başladı aslında.

Daha fazla mı ilgi istiyorlar? "Bebek gibi ilgilenmek" deyimini yalnız kalınca strese girmesi açısından mı diyorsunuz yoksa genel kafes, yem bakımının teferruatlı olması açısından mı?

7/24 başında durmanızı istiyor hayvan, yalnız kalınca ağlamaya başlıyor, sabahın ilk ışıklarıyla üstü kapalı olsa bile o ufacık ışıkla uyanıyor ve mesai başlıyor
 
7/24 başında durmanızı istiyor hayvan, yalnız kalınca ağlamaya başlıyor, sabahın ilk ışıklarıyla üstü kapalı olsa bile o ufacık ışıkla uyanıyor ve mesai başlıyor
Biz onu abimin odasına koyacağız. Sabah ben, akşam işten gelince abim ilgilenir onunla. Umarım çok gürültü çıkarmıyorlardır
 
Ben bizim buradaki üreticiden yeni yeme düşmüş almayı düşünüyorum zaten, petshoplarda pek sağlıklı şartlarda bakılmadıkları için üreticiden almak daha mantıklı duruyor.

Bilmiyorum da muhabbet kuşlarından yana hiç yüzüm gülmedi :/

Bende sultan alacağım bir üretici olarak söylüyorum kesinlikle üreticiden kuş alın. Petshoptan kuş alınmaz. 2-3 aylık yavruları satıyoruz petshoplara beklerken daha da büyüyorlar hiç alışmıyor sonrasında. Petshopcularda yavru diye milleti kazıklıyor. Gelen paraya bakıyorlar kuşlar umurlarında değil.

Kuşa göre değişir ama genel olarak erkek olanlar ortalığı yıkıyor resmen, dişiler daha sessiz.

Erkekler biyolojik olarak daha cana yakın ve konuşkan. Eğer alıştırma amaçlı alınacaksa kesinlikle erkek alınmalı. Dişiler hem zor alışıyor hem konuşturması çok zor.
 
Sultan papağanı mı muhabbet kuşu mu daha çabuk evcilleştiriliyor? Teknik veya sabit bilgi istemiyorum, okuduğum/dinlediğim deneyimlerden yola çıkarak karar vermek istiyorum. Şu ana dek 5 muhabbet kuşu besledim ve hiçbiri ölen kuşum maviş hariç ki o da 5 ayda zor alışmıştı bana, tam manasıyla alışmadı. Sultan papağanı sevdirmekten hoşlanırken muhabbet kuşları hoşlanmazmış. Ondan dolayı sultan papağanı almak istiyorum yakın tarihte. Tavsiyeleriniz neler?

Sultan papağanı alın eğer ilk günler iyi davranırsanız 2 haftada alışır.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı